«Μας έχουν πάρει όλους στον λαιμό τους»

Οργή στελεχών και κατά του Πρωθυπουργού, τον οποίο κατηγορούν πως άφησε το Μέγαρο Μαξίμου να ρημάξει

«Μας έχουν πάρει όλους στον λαιμό τους» | tovima.gr

Τέσσερις ημέρες πριν από τις εκλογές και οι εκδηλώσεις οργής και απογοήτευσης από τα στελέχη της ΝΔ για τη στρατηγική που ακολουθεί η κυβέρνηση μετά βίας συγκρατούνται από το Μέγαρο Μαξίμου και από τη Ρηγίλλης για να μην ξεσπάσουν πριν από τις κάλπες. Επειτα από ένα διάλειμμα αισιοδοξίας και πληροφοριών για μείωση της διαφοράς από το ΠαΣοΚ το περασμένο Σαββατοκύριακο, τα μηνύματα που παίρνει ο κομματικός μηχανισμός από τις εκλογικές περιφέρειες είναι αποκαρδιωτικά και όλα δείχνουν πως το κυβερνών κόμμα απειλείται με εκλογική πανωλεθρία στα αστικά κέντρα την Κυριακή.

«Εχουμε πλήρη αδυναμία να προσεγγίσουμε τους αναποφάσιστους ψηφοφόρους που μεταναστεύουν ημέρα με την ημέρα στο ΠαΣοΚ και στον ΛΑΟΣ»

παρατηρούσαν χθες στο «Βήμα» κορυφαίοι κυβερνητικοί παράγοντες, αποδίδοντας την ευθύνη στην άτονη και αναποτελεσματική επικοινωνιακή στρατηγική που εφαρμόζει το επιτελείο του Πρωθυπουργού.

Τα πυρά στρέφονται την τελευταία εβδομάδα κατά του κ. Ευ. Αντώναρου και του κ. Γ. Κουμουτσάκου που επικέντρωσαν την αντιπαράθεσή τους με το ΠαΣοΚ στο αίτημα να πραγματοποιηθεί μία ακόμη τηλεοπτική συζήτηση των πολιτικών αρχηγών, αλλά και σε δηλώσεις της κυρίας Λούκας Κατσέλη που αποδείχθηκαν αλλοιωμένες.

«Μας έχουν πάρει όλους στον λαιμό τους»

τονίζουν χαρακτηριστικά οι βουλευτές, αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί πως θα ζητήσουν να αποδοθούν ευθύνες μετά τις εκλογές ακόμη και στον ίδιο τον κ. Καραμανλή, τον οποίο ήδη κατηγορούν πως άφησε το Μέγαρο Μαξίμου να ρημάξει.

«Οι μόνοι που προσπαθούν ακόμη να φροντίσουν ορισμένα πράγματα

είναι ο κ. Ι. Αγγέλου και ο κ. Μεν. Δασκαλάκης» υποστηρίζουν οι καλά γνωρίζοντες τα όσα συμβαίνουν αυτές τις ημέρες γύρω από το πρωθυπουργικό γραφείο, προσθέτοντας πως η επικοινωνιακή ομάδα του πρωινού καφέ έχει ήδη διαλυθεί, ενώ οι υπουργοί που συνέβαλλαν ως τον Ιούνιο στη χάραξη της επικοινωνιακής τακτικής κρατούν πλέον αποστάσεις.

Μάλιστα στελέχη του κόμματος εξέφραζαν χθες την απορία γιατί ο Πρωθυπουργός αρνήθηκε να παραχωρήσει διακαναλική συνέντευξη Τύπου την ίδια στιγμή που αναζητεί νέες αφορμές για να επικοινωνήσει με τους πολίτες και γιατί θα διατεθεί ο χρόνος που του αναλογεί για να προβάλει από τα κανάλια μια συζήτηση που θα έχει σήμερα με πολίτες στην Ηλιούπολη.

Ενδεικτικό εξάλλου του χαμηλού ηθικού που υπάρχει στο πρωθυπουργικό γραφείο είναι πως όλοι πια οι συνεργάτες του κ. Κ. Καραμανλή έχουν μαζέψει τα πράγματά τους και έχουν οργανώσει τα αρχεία τους για να είναι έτοιμοι ως αύριο το μεσημέρι να εγκαταλείψουν το κτίριο αφήνοντας πίσω τους μόνο έπιπλα και «νεκρούς» υπολογιστές.

Η ίδια κατάσταση επικρατεί και στη Ρηγίλλης όπου, πλην του Γραμματέα του κόμματος κ. Ελ. Ζαγορίτη, ουδείς άλλος ασχολείται με την εκλογική μάχη. Η Γραμματέας πολιτικού σχεδιασμού κυρία Φεβρωνία Πατριανάκου έχει εγκατασταθεί στη Λακωνία όπου πολιτεύεται, ενώ ο αναπληρωτής της κ. Ι. Χατζής έλαβε χθες εντολή να αντικαταστήσει το εξώφυλλο του περιοδικού «Μετεξέλιξη» που εκδίδει και να αποσύρει τους απαξιωτικούς υπαινιγμούς κατά του κ. Γ. Παπανδρέου.

Οι συσκέψεις για τα προεκλογικά σποτ διεξάγονται στο γραφείο του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ κ. Γ. Σουφλιά που έχει τη γενική εποπτεία, ενώ δεν έχουν ακόμη ξεπεραστεί όλα τα προβλήματα για τον συντονισμό των εκλογικών αντιπροσώπων του κόμματος, προβλήματα που παρατηρήθηκαν έντονα και στις ευρωεκλογές.

Προβλήματα παρατηρούνται επίσης και στην προσπάθεια μετακίνησης ετεροδημοτών, καθώς η ζήτηση αυξήθηκε απότομα τις τελευταίες ημέρες, με αποτέλεσμα να μην έχουν εξασφαλιστεί διαθέσιμα μέσα μεταφοράς των οπαδών του κόμματος, κυρίως στη νησιωτική χώρα.

Archive
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk