Η γαλλική Δικαιοσύνη κινείται προς την απόσυρση κατηγοριών διαφθοράς κατά του κ. Ζ. Σιράκ

Γάλλοι εισαγγελείς σημειώνουν ότι θα πρέπει να αποσυρθούν οι κατηγορίες για «κατάχρηση δημόσιου χρήματος», τις οποίες αντιμετωπίζει ο κ. Ζακ Σιράκ για υπόθεση κατά τη διάρκεια της θητείας του ως δήμαρχος Παρισιού. Ωστόσο, έρευνα εκκρεμεί και για άλλες κατηγορίες διαφθοράς.

Η γαλλική Δικαιοσύνη κινείται προς την απόσυρση κατηγοριών διαφθοράς κατά του κ. Ζ. Σιράκ | tovima.gr

Γάλλοι εισαγγελείς σημειώνουν ότι θα πρέπει να αποσυρθούν οι κατηγορίες για «κατάχρηση δημόσιου χρήματος», τις οποίες αντιμετωπίζει ο κ. Ζακ Σιράκ για υπόθεση κατά τη διάρκεια της θητείας του ως δήμαρχος Παρισιού.

Πριν από δύο περίπου χρόνια, ο κ. Σιράκ κατηγορήθηκε για «κατάχρηση δημόσιου χρήματος» κατά την περίοδο που ήταν δήμαρχος Παρισίων, από το 1977 έως το 1995. Το ποσό εκτιμάται στα 4,5 εκατ. ευρώ και αφορά 43 παράτυπες «προσλήψεις» ατόμων που πληρώνονταν από τον δήμο Παρισίων, χωρίς η απασχόλησή τους να έχει άμεση σχέση με τον δήμο.

Τα άτομα αυτά είχαν προσληφθεί με συμβάσεις έργου και ανάμεσά τους ήταν κοινοβουλευτικοί γραμματείς, διευθυντές πολιτικών γραφείων, αλλά και σύζυγοι προσωπικοτήτων με διάφορες αποστολές.

Τώρα το γραφείο του δημόσιου Εισαγγελέα λέει ότι τα πιθανά αδικήματα πριν το 1992 έχουν παραγραφεί, ενώ για μετά το 1992 δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία για να παρακολουθηθεί η υπόθεση.

Ωστόσο, το θέμα των παράτυπων προσλήψεων είναι μόνο ένα από εκείνα που βαρύνουν τον κ. Ζακ Σιράκ. Η γαλλική Δικαιοσύνη εξακολουθεί να ερευνά άλλες καταγγελίες για κατάχρηση δημόσιου χρήματος κατά την ίδια περίοδο.

Ο ίδιος ο Σιράκ αρνείται τις κατηγορίες και υποστηρίζει ότι δρούσε μόνο υπέρ των Παριζιάνων.

Archive
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Αναβολές και… private clubs Το τεράστιο ροζ, γεμάτο καθρέφτες, δωμάτιο στη βίλα «Ορτανσία», σκαρφαλωμένη στις ψηλότερες και πλέον θεαματικές οροσειρές της Εκάλης, ήταν... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk