ΚΥΠΡΙΑΚΟ

Ρήγμα στις σχέσεις ΔΗΣΥ – ΝΔ

Ρήγμα στις σχέσεις του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ) της Κύπρου με το αδελφό κόμμα της ΝΔ προκαλούν οι δηλώσεις του προέδρου του ΔΗΣΥ κ. Ν. Αναστασιάδη περί αδιαφορίας της ελληνικής πλευράς στο Κυπριακό. Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ κ. Ν. Αναστασιάδης εξέφρασε την πικρία του γιατί, όπως είπε, «δεν υπήρξε το ενδιαφέρον από ελληνικής πλευράς όσο θα έπρεπε στο Κυπριακό και τα τελευταία πέντε χρόνια δεν αισθανθήκαμε αυτό που επιβαλλόταν να υπήρχε ως πολιτική». Ο κ. Αναστασιάδης αναφέρθηκε και στην τηλεμαχία των κκ.

Ρήγμα στις σχέσεις ΔΗΣΥ – ΝΔ | tovima.gr

Ρήγμα στις σχέσεις του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ) της Κύπρου με το αδελφό κόμμα της ΝΔ προκαλούν οι δηλώσεις του προέδρου του ΔΗΣΥ κ. Ν. Αναστασιάδη περί αδιαφορίας της ελληνικής πλευράς στο Κυπριακό. Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ κ. Ν. Αναστασιάδης εξέφρασε την πικρία του γιατί, όπως είπε, «δεν υπήρξε το ενδιαφέρον από ελληνικής πλευράς όσο θα έπρεπε στο Κυπριακό και τα τελευταία πέντε χρόνια δεν αισθανθήκαμε αυτό που επιβαλλόταν να υπήρχε ως πολιτική». Ο κ. Αναστασιάδης αναφέρθηκε και στην τηλεμαχία των κκ. Κ. Καραμανλή και Γ. Παπανδρέου λέγοντας: «Πότε ακούσαμε τα τελευταία πέντε χρόνια οτιδήποτε που αφορά το Κυπριακό; Το να γίνεται διάλογος σε μια τηλεμαχία και το μόνο που να κάνουμε είναι να αποδίδουμε ευθύνες στον αντίπαλό μας για το αν είπε “Ναι” ή “Οχι” το 2004, δεν νομίζω ότι αποτελεί εκδήλωση συμπαράστασης». Οι δηλώσεις του προέδρου του ΔΗΣΥ προκάλεσαν προβληματισμό στη ΝΔ, τη στιγμή που τα δύο κόμματα συντονίζονταν ως τώρα απόλυτα στο εθνικό θέμα της Κύπρου. Ο κ. Αναστασιάδης επιτέθηκε και στον πρόεδρο της Κύπρου κ. Δ. Χριστόφια λέγοντας ότι «απογαλακτίστηκε ο Χριστόφιας απ΄ οτιδήποτε ελληνικό». Οταν ρωτήθηκε αν έθεσε το θέμα αυτό στον πρωθυπουργό κ. Κ. Καραμανλή, η αντίδραση του Πρωθυπουργού, όπως είπε, ήταν: «Τι θα ήθελες από μένα; Να διεκδικώ περισσότερα απ΄ ό,τι οι Ελληνοκύπριοι;» .

Στον κ. Αναστασιάδη απάντησε χθες η υπουργός Εξωτερικών κυρία Ντόρα Μπακογιάννη. Σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό «Κανάλι 1» του Πειραιά είπε: «Ενα πράγμα όμως μπορώ να σας πω και αυτό το λέω μετά λόγου γνώσεως:η Ελλάδα όχι μόνον είναι παρούσα στη μάχη για το Κυπριακό, όχι μόνο στηρίζει, αλλά δεν υπάρχει κύτταρο διπλωματικό της Ελλάδαςτο οποίο σε όλα τα επίπεδα να μη δρα». Και πρόσθεσε ότι το 40%45% του χρόνου της ως υπουργού Εξωτερικών ομιλεί για το Κυπριακό.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk