Ιατροδικαστής: «Σφαγή η δολοφονία Σεργιανόπουλου»

«Σφαγή» χαρακτήρισε χθες ο προϊστάμενος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας κ. Φίλιππος Κουτσαύτης τη δολοφονία του 56χρονου ηθοποιού Νίκου Σεργιανόπουλου, με 21 μαχαιριές στις 3 Ιουνίου 2008 μέσα στο σπίτι του στο Παγκράτι. Στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο των Αθηνών άρχισε η δίκητου 31χρονου Γεωργιανού Ντέιβιντ Μουρτζικνέλι , ο οποίος έχει ομολογήσει ότι ήταν ο δράστης της δολοφονίας του ηθοποιού. Κατά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής κκ. …

«Σφαγή» χαρακτήρισε χθες ο προϊστάμενος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας κ. Φίλιππος Κουτσαύτης τη δολοφονία του 56χρονου ηθοποιού Νίκου Σεργιανόπουλου, με 21 μαχαιριές στις 3 Ιουνίου 2008 μέσα στο σπίτι του στο Παγκράτι.

Στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο των Αθηνών άρχισε η δίκητου 31χρονου Γεωργιανού Ντέιβιντ Μουρτζικνέλι , ο οποίος έχει ομολογήσει ότι ήταν ο δράστης της δολοφονίας του ηθοποιού. Κατά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής κκ. Γιώργος και Αλέξης Στεφανάκης υπέβαλαν αίτημα για τη διεξαγωγή της δίκης κεκλεισμένων των θυρών. Οι δύο δικηγόροι ισχυρίστηκαν ότι από τη δημοσιότητα της δίκης κινδυνεύει όχι μόνο η μνήμη του θύματος αλλά και το σύνολο της οικογενείας του που «θα γίνει θέαμα». Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα με τη σύμφωνη γνώμη της εισαγγελέως της έδρας. Πρώτος μάρτυρας κατέθεσε ο κ. Κουτσαύτης, ο οποίος διενήργησε τη νεκροψία-νεκροτομή και τόνισε ότι κανένα από τα τραύματα δεν ήταν μεταθανάτιο, ενώ ανέφερε ότι στο αίμα του ηθοποιού βρέθηκε κοκαΐνη και μεταβολίτες της. Ακόμη, περιγράφοντας την εικόνα που αντίκρισε στο σπίτι του ηθοποιού ο ιατροδικαστής σημείωσε ότι «ο νεκρός ήταν πεσμένος ανάσκελα και γυμνός,με τα γόνατα λυγισμένα και όλο το σώμα μέσα σε μια μεγάλη κηλίδα αίματος» .

Δεύτερος μάρτυρας κατέθεσε ο φίλος του ηθοποιού κ. Ελ. Ψύλλος, ο οποίος είναι και ο μοναδικός μάρτυρας κατηγορίας που είδε τον Σεργιανόπουλο να αποχωρεί το βράδυ της δολοφονίας του μαζί με τον κατηγορούμενο από την πλατεία Βικτωρίας. Η δίκη θα συνεχιστεί στις 9 Οκτωβρίου 2009.

Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk