Η κοινότητα Γραμματικού απέχει από τις εκλογές

Καθολική αποχή από την εκλογική αναμέτρηση της 4ης Οκτωβρίου αποφάσισε- σε λαϊκή συνέλευση- η κοινότητα Γραμματικού. Στόχος της απόφασης είναι η τιμωρία των δύο μεγάλων κομμάτων, ΝΔ και ΠαΣοΚ, για τη στάση τους- τον « εμπαιγμό »- έναντι της κατασκευής Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ): του πρώτου « γιατί προσπάθησε με ΜΑΤ να υλοποιήσει τη δημιουργία ΧΥΤΑ στην περιοχή» , του δεύτερου « γιατί ψήφισε τον σχετικό νόμοτο 2003 ». « Η απόφαση αυτή είναι ταυτόχρονα απάντηση …

Η κοινότητα  Γραμματικού  απέχει από  τις εκλογές | tovima.gr

Καθολική αποχή από την εκλογική αναμέτρηση της 4ης Οκτωβρίου αποφάσισε- σε λαϊκή συνέλευση- η κοινότητα Γραμματικού.

Στόχος της απόφασης είναι η τιμωρία των δύο μεγάλων κομμάτων, ΝΔ και ΠαΣοΚ, για τη στάση τους- τον « εμπαιγμό »- έναντι της κατασκευής Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ): του πρώτου « γιατί προσπάθησε με ΜΑΤ να υλοποιήσει τη δημιουργία ΧΥΤΑ στην περιοχή» , του δεύτερου « γιατί ψήφισε τον σχετικό νόμοτο 2003 ».

« Η απόφαση αυτή είναι ταυτόχρονα απάντηση στην εγκληματική αμέλεια- αν όχι ανικανότητα- που επέδειξαν οι ανευθυνοϋπεύθυνοι στην πρόσφατη πυρκαϊά,ολέθρια και βιβλική καταστροφή κυρίως για τους κατοίκους του Γραμματικού » σημειώνεται χαρακτηριστικά. Το κοινοτικό συμβούλιο αναγνωρίζει ότι η αποχή από τις εκλογές στο Γραμματικό δεν επηρεάζει το εκλογικό αποτέλεσμα πανελλαδικά και δεν τροποποιεί τη σειρά εκλογής των βουλευτών της περιφέρειας Αττικής. Τονίζει, ωστόσο, ότι « δίδει τη δυνατότητα σε όλο το χωριό, σαν μια γροθιά, να στείλει αγωνιστικό μήνυμα στην αυριανή κυβέρνηση ».

Ο πρόεδρος της κοινότητας κ. Ν.Κούκης έστειλε μάλιστα προσωπικές επιστολές σε πολλούς από τους βουλευτές που κατεβαίνουν στην περιφέρεια Αττικής, καθώς είχαν δείξει έμπρακτη συμπαράσταση κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων.

Το μοναδικό ερώτημα που προκύπτει από το πλήθος ανακοινώσεων της κοινότητας αφορά το πόσο συλλογική είναι τελικά η απόφαση αυτή: γιατί άλλοτε ο αριθμός των κατοίκων που συμμετείχαν στη λαϊκή συνέλευση ανέρχεται στους 600 και άλλοτε στους 1.000.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk