Από σήμερα οι αυξήσεις στα διόδια

Από σήμερα Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου ισχύουν τα νέα αυξημένα κατά 45% διόδια στο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Αθηνών- Λαμίας. Οι αυξήσεις εντάσσονται στο νέο σύστημα της χιλιομετροχρέωσης, δηλαδή της καταβολής διοδίων ανάλογα με την απόσταση που διανύει ο κάθε οδηγός. Ετσι από σήμερα η τιμή του διοδίου προσδιορίζεται σε 0,031 ευρώ συν ΦΠΑ, δηλαδή περίπου 0,037 ευρώ ανά διανυόμενο χιλιόμετρο. Οι οδηγοί που θα διανύουν την απόσταση Αθήνα- Λαμία μετ΄ επιστροφής θα πληρώνουν πλέον 12,60 ευρώ συνολικά αντί των 8,25 ευρώ που πλήρωναν ως χθες, δηλαδή αύξηση περίπου 45%.

Από σήμερα Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου ισχύουν τα νέα αυξημένα κατά 45% διόδια στο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Αθηνών- Λαμίας. Οι αυξήσεις εντάσσονται στο νέο σύστημα της χιλιομετροχρέωσης, δηλαδή της καταβολής διοδίων ανάλογα με την απόσταση που διανύει ο κάθε οδηγός. Ετσι από σήμερα η τιμή του διοδίου προσδιορίζεται σε 0,031 ευρώ συν ΦΠΑ, δηλαδή περίπου 0,037 ευρώ ανά διανυόμενο χιλιόμετρο.

Οι οδηγοί που θα διανύουν την απόσταση Αθήνα- Λαμία μετ΄ επιστροφής θα πληρώνουν πλέον 12,60 ευρώ συνολικά αντί των 8,25 ευρώ που πλήρωναν ως χθες, δηλαδή αύξηση περίπου 45%. Αντίθετα, ωφελούνται όσοι θα κάνουν σύντομες διαδρομές, ως τη Χαλκίδα ή ως τη Θήβα για παράδειγμα, οι οποίοι από σήμερα πληρώνουν φθηνότερα διόδια κατά 33% περίπου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ
Η χιλιομετρική χρέωση χρησιμοποιείται από την κυβέρνηση για εισπρακτικούς λόγους, υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του και υπογραμμίζει ότι δεν είναι δυνατόν να επιβάλλονται διόδια σε δρόμους που δεν τηρούν συγκεκριμένες προδιαγραφές.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητεί για όσο διάστημα επιβάλλονται διόδια το δημόσιο μερίδιο από τα έσοδά τους να δεσμευθεί για επενδύσεις στις δημόσιες συγκοινωνίες και στον σιδηρόδρομο, όπως γίνεται ήδη σε άλλες χώρες.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk