«Ανάσταση» στο σεξ με θανατηφόρο δηλητήριο!

ΣΙΚΑΓΟ Το δηλητήριο μιας φονικής αράχνης πιστεύεται ότι μπορεί να αποτελέσει ένα νέο «φάρμακο» ενάντια στη στυτική δυσλειτουργία. Το τσίμπημα ενός είδους βραζιλιάνικης αράχνης με την επιστημονική ονομασία Ρhoneutria nigriventer (φωτογραφία) η οποία απαντάται σε ολόκληρη την Κεντρική και τη Νότια Αμερική προκαλεί μια επώδυνη στύση που μπορεί να διαρκέσει επί πολλές ώρες. Με βάση αυτή την παρατήρηση ερευνητές από τις ΗΠΑ και τη Βραζιλία απομόνωσαν μια τοξίνη του δηλητηρίου (Τx2) την οποία, έπειτα από ειδική επεξεργασία, ενέχυσαν σε αρουραίους με υψηλή αρτηριακή πίεση και σοβαρό πρόβλημα στυτικής δυσλειτουργίας.

ΣΙΚΑΓΟ Το δηλητήριο μιας φονικής αράχνης πιστεύεται ότι μπορεί να αποτελέσει ένα νέο «φάρμακο» ενάντια στη στυτική δυσλειτουργία. Το τσίμπημα ενός είδους βραζιλιάνικης αράχνης με την επιστημονική ονομασία Ρhoneutria nigriventer (φωτογραφία) η οποία απαντάται σε ολόκληρη την Κεντρική και τη Νότια Αμερική προκαλεί μια επώδυνη στύση που μπορεί να διαρκέσει επί πολλές ώρες. Με βάση αυτή την παρατήρηση ερευνητές από τις ΗΠΑ και τη Βραζιλία απομόνωσαν μια τοξίνη του δηλητηρίου (Τx2) την οποία, έπειτα από ειδική επεξεργασία, ενέχυσαν σε αρουραίους με υψηλή αρτηριακή πίεση και σοβαρό πρόβλημα στυτικής δυσλειτουργίας. Τα αποτελέσματα έδειξαν βελτίωση των επιπέδων μονοξειδίου του αζώτου το οποίο παίζει καθοριστικό ρόλο στη στύση αλλά και στη χαλάρωση των μυών του πέους, όπως ανακοίνωσαν οι ερευνητές σε συνέδριο της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας στο Σικάγο.

Σύμφωνα με την επικεφαλής της μελέτης Κένια Πεντρόζα Νούνες από το Ιατρικό Κολέγιο της Τζόρτζια, το δηλητήριο της συγκεκριμένης αράχνης, η οποία θεωρείται η πιο δηλητηριώδης στον κόσμο, δρα αυξάνοντας τα επίπεδα μονοξειδίου του αζώτου, όπως συμβαίνει και με τα φάρμακα ενάντια στη στυτική δυσλειτουργία, μέσω όμως ενός διαφορετικού μηχανισμού. Πάντως η Νούνες παραδέχθηκε ότι ο δρόμος είναι μακρός προτού το δηλητήριο αποτελέσει τη βάση για ένα νέο φάρμακο ενάντια στη στυτική δυσλειτουργία.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Science
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk