«Ζητώ ισχυρή λαϊκή εντολή»

Σε υπερκομματικό ακροατήριο απευθύνθηκε με χθεσινό «διάγγελμά» του ο κ. Γ. Παπανδρέου, υπογραμμίζοντας ότι την επομένη των εκλογών δεν θα υπάρχει καιρός για χάσιμο, θέτοντας ως προτεραιότητες τις αλλαγές στο κράτος, στο πολιτικό σύστημα και στην οικονομία. « Ελληνίδες και Ελληνες,όλοι μας αισθανόμαστε ότι,με την απόφασή μας στις 4 Οκτωβρίου, κρίνεται σε ποια Ελλάδα θα ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας» είπε ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ και συμπλήρωσε: «Η Ελλάδα δεν μπορεί να περιμένει άλλο.

Σε υπερκομματικό ακροατήριο απευθύνθηκε με χθεσινό «διάγγελμά» του ο κ. Γ. Παπανδρέου, υπογραμμίζοντας ότι την επομένη των εκλογών δεν θα υπάρχει καιρός για χάσιμο, θέτοντας ως προτεραιότητες τις αλλαγές στο κράτος, στο πολιτικό σύστημα και στην οικονομία.

« Ελληνίδες και Ελληνες,όλοι μας αισθανόμαστε ότι,με την απόφασή μας στις 4 Οκτωβρίου, κρίνεται σε ποια Ελλάδα θα ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας» είπε ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ και συμπλήρωσε: «Η Ελλάδα δεν μπορεί να περιμένει άλλο.Ο ελληνικός λαός δεν έχει ούτε μια μέρα για χάσιμο. Στις 5 του Οκτώβρηη Ελλάδα χρειάζεται κυβέρνηση με ισχυρή λαϊκή εντολή. Μια σταθερή κυβέρνηση,που θα σηκώσει αμέσως τα μανίκια για να αλλάξει πορεία η χώρα».

Ο κ. Παπανδρέου απηύθυνε προσκλητήριο ενότητας όλων των Ελλήνων και Ελληνίδων, το οποίο όπως εξήγησε δεν αφορά μόνο τις 4 Οκτωβρίου αλλά και την επόμενη ημέρα. «Με τη δική σας ψήφοαπό τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου προτίθεμαι να καλέσω όλες τις κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις του τόπου σε συνεννόηση για τα αυτονόητα. Αυτά που επιτέλους πρέπει να κάνουμε πράξη» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ, περιγράφοντας τις πρωτοβουλίες και τις προτεραιότητές του για την επομένη των εκλογών, εφόσον σχηματίσει κυβέρνηση το ΠαΣοΚ.

«Δεσμεύομαι να ματώσουμε, εγώ και η κυβέρνησή μου,στη μάχη κατά της διαφθοράς και της ανομίας που μας πνίγουν όλους» υπεραμύνθηκε και μίλησε για την ανάταξη της οικονομίας, την πράσινη ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον.

Απευθυνόμενος προς τους απογοητευμένους και αναποφάσιστους ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε: «Ξέρω ότι υπάρχουν πολίτες που εμείς οι ίδιοι οι πολιτικοί τούς κάναμε κυνικούς. Πολίτες που λένε ότι τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει. Ζητώ να μου δώσετε τη δύναμη να σας αποδείξω το αντίθετο. Τη δύναμη να συγκρουστώ με κάθε κατεστημένο,κάθε αντίληψη που μας πάει πίσω και μας κρατά αιχμάλωτους στο παρελθόν».

Δήλωσε αποφασισμένος να προχωρήσει σε αυτή τη σύγκρουση «με όποιο κόστος» και ανέφερε ότι «για αυτούς τους λόγουςη κάθε ψήφος την Κυριακή είναι καθοριστική για το σήμερα και το αύριο της πατρίδας» .

Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι χρειάζεται πολλή δουλειά και δεσμεύτηκε ότι θα μπει μπροστά ο ίδιος, υπογραμμίζοντας: «Απέναντι στο πελατειακό σύστημα που μας πληγώνειεγγυώμαι ένα κράτος δικαίου,ισοπολιτείας και ευνομίας. Ενα κοινωνικό κράτος που θα μας αντιμετωπίζει όλους με τον ίδιο σεβασμό» .

Χ ωρίς κανένα σχόλιο από την Ιπποκράτους πέρασε χθες η δήλωση του κ. Ευ. Βενιζέλου, ο οποίος σε συνέντευξή του στο «Εθνος» τόνισε ότι «το πρωθυπουργοκεντρικό μοντέλο οδηγήθηκε επί των ημερών του κ. Καραμανλή σε απόλυτη παρακμή». Η δήλωση ερμηνεύτηκε από κάποιους ως αξίωση του κ. Βενιζέλου για εφαρμογή ενός μοντέλου συλλογικής ηγεσίας, έστω και αν στην ίδια συνέντευξη δήλωσε βέβαιος ότι «ο κ. Παπανδρέου θα κάνει τις καλύτερες επιλογές για τον τόπο, την παράταξη και τον ίδιο, γιατί προφανώς η επιτυχία της κυβέρνησης είναι επιτυχία του πρωθυπουργού, επιτυχία της παράταξης και όφελος για τον τόπο».

Σε έμμεση σχετική ερώτηση ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου απάντησε ότι «συλλογική λειτουργία της κυβέρνησης σημαίνει ένας πρωθυπουργός, ο οποίος ελέγχει τους υπουργούς και μαζί αποφασίζουν και προωθούν μια σειρά ζητήματα» και συμπλήρωσε: «Πιστεύουμε στη συλλογικότητα, την εφαρμόζουμε μέσα στο κόμμα μας, θα την εφαρμόσουμε και ως κυβέρνηση».

Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk