Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος επιβεβαιώνει την εισβολή «χάκερς» στην ιστοσελίδα της κυρίας Κατσέλη

Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι από τις απογευματινές ώρες της 26 Σεπτεμβρίου 2009 άρχισαν προσπάθειες αγνώστων για την απόκτηση πρόσβασης στη διαχείριση της ιστοσελίδας, που διατηρεί η υποψήφια βουλευτής

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος επιβεβαιώνει την εισβολή «χάκερς» στην ιστοσελίδα της κυρίας Κατσέλη | tovima.gr

Επιβεβαιώνεται από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος η εισβολή χάκερς στον υπολογιστή της υποψήφιας βουλευτού του ΠΑΣΟΚ, κυρία Λούκας Κατσέλη, οι οποίοι ανήρτησαν στην ιστοσελίδα της υποτιθέμενη δήλωσή της για τη σύλληψη των τεσσάρων νεαρών στη γιάφκα του Χαλανδρίου, που έγινε αφορμή για έντονη πολιτική διαμάχη.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα από την Ασφάλεια Αττικής, η κα Κατσέλη υπέβαλε χθες μήνυση για εξαπάτηση εκλογέων, συκοφαντική δυσφήμιση και παράνομη πρόσβαση σε δεδομένα ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Κατόπιν τούτου, κλιμάκιο της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος ερεύνησε τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, που χρησιμοποιούνται στο γραφείο της κας Κατσέλη.

Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι από τις απογευματινές ώρες της 26 Σεπτεμβρίου 2009 άρχισαν προσπάθειες αγνώστων για την απόκτηση πρόσβασης στη διαχείριση της ιστοσελίδας, που διατηρεί η υποψήφια βουλευτής με διεύθυνση http://www.loukakatseli.gr/

Την επόμενη μέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2009, και από τις 22:28 έως 22:50, οι δράστες κατάφεραν να αποκτήσουν, μέσω κάποιου λογισμικού, πρόσβαση στους κωδικούς του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ενός από τους διαχειριστές της παραπάνω ιστοσελίδας.

Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας τους κωδικούς αυτούς, εισέβαλαν στην ιστοσελίδα και ανήρτησαν το επίμαχο κείμενο, το οποίο δημοσιεύθηκε την ίδια μέρα στις 22:49 στην ιστοσελίδα Athens.indymedia.org.

Από τις αναλύσεις των αστυνομικών διαπιστώθηκε ότι οι χάκερς χρησιμοποίησαν διακομιστές, που έχουν έδρα στις ΗΠΑ, μέσω των οποίων εισέβαλαν στην
ιστοσελίδα. Για το λόγο αυτό η ελληνική αστυνομία έχει έρθει σε επαφή με τις αμερικανικές αρχές και την Ιντερπόλ σε συνεργασία με τις οποίες συνεχίζει την έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών.

Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Αναβολές και… private clubs Το τεράστιο ροζ, γεμάτο καθρέφτες, δωμάτιο στη βίλα «Ορτανσία», σκαρφαλωμένη στις ψηλότερες και πλέον θεαματικές οροσειρές της Εκάλης, ήταν... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk