Αίσθηση προκάλεσε το άρθρο Παπανδρέου στο «Βήμα»

Αίσθηση προκάλεσε το άρθρο του προέδρου του ΠαΣοΚ κ. Γ.Παπανδρέου, το οποίο δημοσιεύτηκε στη θέση του κύριου άρθρου του «Βήματος της Κυριακής», και που αναπαρήχθη ευρύτατα από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Σε αυτό αναφέρθηκε χθες και ο κ. Γ.Παπακωνσταντίνου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. «Ξεκινώ με το άρθρο-παρέμβαση του προέδρου του ΠαΣοΚ στο χθεσινό κυριακάτικο “Βήμα”, ένα άρθρο στο οποίο ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ μιλά για την ανάγκη μιας πολιτικής, οικονομικής, κοινωνικήςκαι ηθικής ειρηνικής επανάστασης.

Αίσθηση προκάλεσε το άρθρο Παπανδρέου στο «Βήμα» | tovima.gr

Αίσθηση προκάλεσε το άρθρο του προέδρου του ΠαΣοΚ κ. Γ.Παπανδρέου, το οποίο δημοσιεύτηκε στη θέση του κύριου άρθρου του «Βήματος της Κυριακής», και που αναπαρήχθη ευρύτατα από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Σε αυτό αναφέρθηκε χθες και ο κ. Γ.Παπακωνσταντίνου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. «Ξεκινώ με το άρθρο-παρέμβαση του προέδρου του ΠαΣοΚ στο χθεσινό κυριακάτικο “Βήμα”, ένα άρθρο στο οποίο ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ μιλά για την ανάγκη μιας πολιτικής, οικονομικής, κοινωνικήςκαι ηθικής ειρηνικής επανάστασης.Μια δημιουργική έκρηξη που θα φέρει στην επιφάνεια τη δυναμική μιας κοινωνίας που ασφυκτιά» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος..

Προσέθεσε επίσης ότι ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ «αναφέρεται στις εκλογές την Κυριακήκαι στο γεγονός ότι κρίνεται σε ποια Ελλάδα θα ζήσουν τα παιδιά μας.Αν θα συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμοή αν θα κάνουμε την επιλογή που πρεσβεύει το ΠαΣοΚ, αυτήν που πιστεύει στις δυνάμεις της Ελλάδας και του έλληνα πολίτη.Που πιστεύει ότι από την κρίση βγαίνειςόχι αφαιρώντας πόρουςαλλά τονώνοντας την οικονομία και ταυτόχρονα κάνοντας και νοικοκύρεμα. Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ,στο άρθρο αυτό, μιλά για την ψήφο εμπιστοσύνης, την ψήφο ισχυρής βούλησης,την ψήφο αυτοδυναμίας την οποία ζητεί το ΠαΣοΚ από τους πολίτες.Μια αυτοδυναμίαπου δεν θα λειτουργεί σαν ένα φρούριο αυταρέσκειας, αλλά θα είναι ένα σταθερό και βιώσιμο θεμέλιο, πάνω στο οποίο θα χτίσουμε μια νέα ενότητα όλων των Ελλήνων».

Η αναφορά αυτή του κ. Παπακωνσταντίνου προκάλεσε σειρά επίμονων ερωτημάτων από τον δημοσιογράφο της εφημερίδας «Ριζοσπάστης» κ. Θ. Λαπαναΐτη. «Θα ήθελα να ρωτήσω, κύριε εκπρόσωπε, τι μεσολάβησε σε αυτά τα δύο χρόνια και, από τα πρωτοσέλιδα του Τύπου “φύγε, πρόεδρε” που είχε “Το Βήμα”, λίγα εικοσιτετράωρα προτού ανοίξουν οι κάλπες ο κ.Παπανδρέου γράφει το κύριο άρθρο του “Βήματος”;» ρώτησε ο δημοσιογράφος.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου του ζήτησε να διατυπώσει την ερώτηση πιο καθαρά και να εξηγήσει τι υπονοεί. «Δεν υπονοώ κάτι,απλά μού κάνει εντύπωση ότι στην εσωκομματική κρίση του ΠαΣοΚ η συγκεκριμένη εφημερίδα είχε πρωτοσέλιδα του τύπου “φύγε, πρόεδρε” ή κάτι παρόμοιο, εν πάση περιπτώσει, και λίγα εικοσιτετράωρα προτού κλείσουν οι κάλπες ο κ. Παπανδρέου δεν γράφει γενικά άρθρο, γράφει στον χώρο που γράφεται το κύριο άρθρο του “Βήματος”. Πώς το εξηγείτε, ένα σχόλιο θέλω, πώς το εκτιμάτε;».

O εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος τού υπενθύμισε ότι ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ έχει αρθρογραφήσει και δώσει συνεντεύξεις σε αρκετές εφημερίδες και του προοδευτικού και του συντηρητικού χώρου. «Το έκανε, το κάνει και θα συνεχίσει να το κάνει.Εχει επίσης δηλώσει πάρα πολύ καθαρά ότι δεν χρωστάει σε κανέναν,δεν εξαρτάται από κανέναν και οι πολιτικές που αποφασίζει σήμερα και προτείνει ως ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης, και αύριο ως πρωθυπουργός, θα έχουν ένα και μοναδικό κριτήριο και αυτό είναι πώς θα λύσουμε τα προβλήματα του πολίτη.Τίποτε άλλο» είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου. Ο κ. Λαπαναΐτης ωστόσο επέμεινε: «Το ρωτώ αυτό επειδή, για παράδειγμα,πάλι υπήρξε ένα επεισόδιο στις ευρωεκλογές, την περίοδο των ευρωεκλογών,λίγο πριν, τελικά το αν έδωσε ή δεν έδωσε συνέντευξη στο “Βήμα” και εν πάση περιπτώσει είχε δημιουργηθεί μια εντύπωση για τις σχέσεις που υπάρχουν αυτή τη στιγμή με το συγκρότημα.Γι΄ αυτό μού κάνει εντύπωση πώς προκύπτει αυτό το θέμα τώρα». Ο κ. Παπακωνσταντίνου όμως αποφάσισε να μην παρατείνει άλλο αυτή τη συζήτηση. «Νομίζω πως αυτή η συζήτηση αδικεί τους πολίτες και τα προβλήματά τους. Ειλικρινά σας το λέωδεν θα κάνω μια συζήτηση περί συγκροτημάτων και οτιδήποτε παρόμοιο. Εμείς απευθυνόμαστε στους πολίτες και χαιρόμαστε που ακριβώς αυτός ο τρόπος με τον οποίο απευθυνόμαστε αναγνωρίζεται όχι μόνο από τους πολίτεςαλλά και από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης» σημείωσε.

Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk