Τεχνική εταιρεία-«μαϊμού»

Υπόθεση πλαστών τιμολογίων, ύψους 25 εκατ. ευρώ, αποκάλυψε η ΥΠΕΕ

Πλαστά και εικονικά τιμολόγια, ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ, είχε εκδώσει από το 2003 μέχρι το 2006 τεχνική εταιρεία-«μαϊμού» που είχε συστήσει συνταξιούχος του ΟΓΑ. Την υπόθεση αποκάλυψε η Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων.

Πλαστά και εικονικά τιμολόγια, ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ, είχε εκδώσει από το 2003 μέχρι το 2006 τεχνική εταιρεία-«μαϊμού» που είχε συστήσει συνταξιούχος του ΟΓΑ.

Την υπόθεση αποκάλυψε η Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας, της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων.

Όπως ανακοινώθηκε από την Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων, υπερήλικας συνταξιούχος του ΟΓΑ είχε συστήσει στην Καρδίτσα τεχνική εταιρεία, με τη μορφή μονοπρόσωπης ΕΠΕ, η οποία δεν δραστηριοποιήθηκε ποτέ, αλλά εξέδωσε πληθώρα εικονικών φορολογικών στοιχείων, προκειμένου οι λήπτριες εταιρείες να εμφανίζουν υψηλές δαπάνες και να ωφελούνται από τη μη καταβολή ΦΠΑ και φόρου εισοδήματος.

Η εν λόγω εταιρία, πενήντα μόνο ημέρες από την ίδρυσή της, το 2003, παρουσίαζε έσοδα άνω των 2,5 εκατ. ευρώ. Η εταιρία αυτή δεν υπέβαλε ποτέ δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος, παρακρατούμενων φόρων και ΦΠΑ, με συνέπεια να μην έχει αποδοθεί κανένα ποσό στο ελληνικό δημόσιο.

Από τον έλεγχο της ΥπΕΕ προέκυψε ότι η εταιρεία εξέδωσε, κατά τα έτη 2003 έως 2006, εικονικά φορολογικά στοιχεία ύψους 25 εκατ. ευρώ, παρότι δεν ανέπτυξε καμία δραστηριότητα, δεν διέθετε κανένα εξοπλισμό και δεν απασχόλησε κανένα εργαζόμενο.

Από την έρευνα προέκυψε επίσης συνεργασία με άλλη εταιρεία στη Θεσσαλονίκη, στην οποία έχουν ήδη καταλογισθεί πρόστιμα 60 εκατ. ευρώ, για την έκδοση πλαστών – εικονικών φορολογικών στοιχείων. Αποδείχθηκε, επίσης, ότι πίσω από τον συνταξιούχο κρυβόταν ο γιος του, ο οποίος δραστηριοποιείται στο γενικό εμπόριο.

Είχε μάλιστα συστήσει άλλη ΕΠΕ, για την οποία δεν επέδειξε κανένα φορολογικό στοιχείο, με αποτέλεσμα να καταλογισθούν πρόσθετες παραβάσεις.

Το ύψος των προστίμων για τα πλαστά – εικονικά στοιχεία αναμένεται να ξεπεράσει τα 50 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ο ΦΠΑ που δεν έχει αποδοθεί ξεπερνά τα 5 εκατομμύρια ευρώ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk