«Πωλητήριο» στην Αspis Βank

Επειτα από έναν και πλέον χρόνο αναζήτησης κεφαλαίων, η Αspis Βank οδηγείται πλέον σε αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή, ο οποίος θα καλύψει την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου κατά 120 εκατομμύρια ευρώ, όπως απαιτείται προκειμένου να ανακτήσει την κεφαλαιακή της επάρκεια. Χθες, ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας κ. Χρ.Σορώτος κλήθηκε στην Τράπεζα της Ελλάδος προκειμένου να ενημερώσει τη Διεύθυνση Εποπτείας για τις τελευταίες εξελίξεις. Σύμφωνα με τον ίδιο, έχει ήδη υποβληθεί ο φάκελος της αύξησης κεφαλαίου στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ενώ ως σύμβουλος για την υλοποίησή της προσελήφθη η Εurobank.

«Πωλητήριο»  στην Αspis  Βank | tovima.gr

Επειτα από έναν και πλέον χρόνο αναζήτησης κεφαλαίων, η Αspis Βank οδηγείται πλέον σε αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή, ο οποίος θα καλύψει την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου κατά 120 εκατομμύρια ευρώ, όπως απαιτείται προκειμένου να ανακτήσει την κεφαλαιακή της επάρκεια.

Χθες, ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας κ. Χρ.Σορώτος κλήθηκε στην Τράπεζα της Ελλάδος προκειμένου να ενημερώσει τη Διεύθυνση Εποπτείας για τις τελευταίες εξελίξεις. Σύμφωνα με τον ίδιο, έχει ήδη υποβληθεί ο φάκελος της αύξησης κεφαλαίου στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ενώ ως σύμβουλος για την υλοποίησή της προσελήφθη η Εurobank.

Ο κ. Σορώτος θα ταξιδέψει σήμερα στο Λονδίνο για να «κλείσει» και δεύτερο σύμβουλο έκδοσης, αλλά και για να βολιδοσκοπήσει το ενδιαφέρον ξένων επενδυτών οι οποίοι επιθυμούν να εισέλθουν στο μετοχικό κεφάλαιο της Αspis Βank. Κύκλοι προσκείμενοι στη διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος τονίζουν ότι η Αρχή βρίσκεται σε εγρήγορση, παρακολουθεί στενά την εξέλιξη της υπόθεσης και, εφόσον κριθεί απαραίτητο, θα παρέμβει.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk