ΔΕΗ: άρχισε η κατασκευή της μονάδας αερίου στο Αλιβέρι

Αρχισε η κατασκευή της νέας Μονάδας Συνδυασμένου Κύκλου της ΔΕΗ με καύσιμο φυσικό αέριο στο Αλιβέρι, ισχύος 416,9 ΜW. Ο βαθμός απόδοσης της μονάδας είναι 58,4%- ιδιαίτερα υψηλός- και η τεχνική διάταξη της μονάδας θα είναι πάνω σε έναν άξονα με σειρά λειτουργίας αεριοστρόβιλοςγεννήτρια- ατμοστρόβιλος. Το κόστος κατασκευής ανέρχεται σε 219,2 εκατ. ευρώ και ανάδοχος ήδη από τον Οκτώβριο του 2007 είναι η ΜΕΤΚΑ. Η καθυστέρηση της έναρξης κατασκευής οφείλεται κυρίως σε προβλήματα χωροτακτικής και αρχαιολογικής φύσεως, τα οποία τελικά διευθετήθηκαν.

ΔΕΗ: άρχισε  η κατασκευή  της μονάδας  αερίου  στο Αλιβέρι | tovima.gr

Αρχισε η κατασκευή της νέας Μονάδας Συνδυασμένου Κύκλου της ΔΕΗ με καύσιμο φυσικό αέριο στο Αλιβέρι, ισχύος 416,9 ΜW. Ο βαθμός απόδοσης της μονάδας είναι 58,4%- ιδιαίτερα υψηλός- και η τεχνική διάταξη της μονάδας θα είναι πάνω σε έναν άξονα με σειρά λειτουργίας αεριοστρόβιλοςγεννήτρια- ατμοστρόβιλος.

Το κόστος κατασκευής ανέρχεται σε 219,2 εκατ. ευρώ και ανάδοχος ήδη από τον Οκτώβριο του 2007 είναι η ΜΕΤΚΑ. Η καθυστέρηση της έναρξης κατασκευής οφείλεται κυρίως σε προβλήματα χωροτακτικής και αρχαιολογικής φύσεως, τα οποία τελικά διευθετήθηκαν. Πρόκειται για αναβάθμιση του ΑΗΣ Αλιβερίου σε σύγχρονο ενεργειακό κέντρο, η οποία θα συμβάλει στην ενεργειακή επάρκεια της χώρας και ειδικότερα στην ευστάθεια του Νότιου Συστήματος, όπου παρατηρείται και η μεγαλύτερη ζήτηση. Η ΔΕΗ πήρε πρόσφατα όλες τις άδειες (παραγωγής, εγκατάστασης και οικοδομική) για το ξεκίνημα κατασκευής της μονάδας, η οποία θα λειτουργήσει το φθινόπωρο του 2011.

Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk