Αλφα Γκρίσιν: αιολικό πάρκο στη Βουλγαρία

Η εκμετάλλευση συνολικής έκτασης 8.424 στρεμμάτων γης, στην περιοχή Καρνομπάτ στην Κεντρική Βουλγαρία, περιοχή με υψηλό αιολικό δυναμικό, με στόχο την ανάπτυξη και λειτουργία αιολικού πάρκου συνολικής ισχύος 111 ΜW, παραχωρήθηκε για 30 έτη, σε κοινοπρακτικό σχήμα όπου συμμετέχει η Αλφα Γκρίσιν (κατά 40%) και η ισπανική εταιρεία Ρreneal Ιnternacional (κατά 60%). Η κοινοπραξία βρίσκεται ήδη στη διαδικασία λήψης όλων των απαραίτητων αδειών παραγωγής για αιολικό πάρκο 111 ΜW, προϋπολογισμού επένδυσης 155 εκατ.

Αλφα Γκρίσιν:  αιολικό  πάρκο στη  Βουλγαρία | tovima.gr

Η εκμετάλλευση συνολικής έκτασης 8.424 στρεμμάτων γης, στην περιοχή Καρνομπάτ στην Κεντρική Βουλγαρία, περιοχή με υψηλό αιολικό δυναμικό, με στόχο την ανάπτυξη και λειτουργία αιολικού πάρκου συνολικής ισχύος 111 ΜW, παραχωρήθηκε για 30 έτη, σε κοινοπρακτικό σχήμα όπου συμμετέχει η Αλφα Γκρίσιν (κατά 40%) και η ισπανική εταιρεία Ρreneal Ιnternacional (κατά 60%). Η κοινοπραξία βρίσκεται ήδη στη διαδικασία λήψης όλων των απαραίτητων αδειών παραγωγής για αιολικό πάρκο 111 ΜW, προϋπολογισμού επένδυσης 155 εκατ. ευρώ, η έκδοση των οποίων αναμένεται εντός του επόμενου έτους.

Η σύμβαση παραχώρησης υπεγράφη στις 26/9, από τον δήμαρχο της πόλης του Καρνομπάτ και τους εκπροσώπους της κοινοπραξίας κκ. Δ. Παρθένη και Α. Σάντσες, παρουσία επισήμων, όπως βουλευτών, του περιφερειάρχη του Μπουργκάς και της πρέσβειρας της Ελλάδας κυρίας Κουμανάκου . Η κοινοπραξία Αλφα Γκρίσιν/Ρreneal επελέγη μεταξύ τριών ισχυρών κοινοπραξιών ως η πληρούσα όλα τα τεχνικά και οικονομικά κριτήρια. Η εταιρεία Ρreneal Ιnternacional, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, έχει εμπειρία στην ανάπτυξη και λειτουργία αιολικών πάρκων σε ολόκληρο τον κόσμο. Ηδη λειτουργεί 13 αιολικά πάρκα συνολικής ισχύος 330 ΜW, ενώ συμμετέχει στην ανάπτυξη αντίστοιχων projects συνολικής ισχύος 2.590 ΜW στην Ισπανία και διεθνώς.

Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk