Η Καμεράτα πάει… δημοτικό

Στο σχολείο ετοιμάζεται να πάει και πάλι η Καμεράτα. Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων της και με σκοπό την εξοικείωση νεαρών ακροατών με την τέχνη των ήχων, η Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής- με αποκλειστικό χορηγό τον όμιλο Εurobank ΕFGέχει πρώτο σταθμό της εφετινής περιοδείας της τα δημοτικά σχολεία. Με βασικά εργαλεία το χιούμορ και το παιχνίδι, η Λήδα Μασούρα , η Λήδα Ζουρνατζή και η Αλεξάνδρα Στρατηγοπούλου, μουσικοί-εκπαιδευτικοί συνεργάτες που τα τελευταία …

Η Καμεράτα  πάει… δημοτικό | tovima.gr

Στο σχολείο ετοιμάζεται να πάει και πάλι η Καμεράτα. Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων της και με σκοπό την εξοικείωση νεαρών ακροατών με την τέχνη των ήχων, η Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής- με αποκλειστικό χορηγό τον όμιλο Εurobank ΕFGέχει πρώτο σταθμό της εφετινής περιοδείας της τα δημοτικά σχολεία. Με βασικά εργαλεία το χιούμορ και το παιχνίδι, η Λήδα Μασούρα , η Λήδα Ζουρνατζή και η Αλεξάνδρα Στρατηγοπούλου, μουσικοί-εκπαιδευτικοί συνεργάτες που τα τελευταία χρόνια επιμελούνται και παρουσιάζουν με μεγάλη επιτυχία τα εκπαιδευτικά προγράμματα της ορχήστρας για τα δημοτικά, αναλαμβάνουν και εφέτος να μυήσουν τους μικρούς μαθητές στον θαυμαστό κόσμο της κλασικής μουσικής.

Το εφετινό πρόγραμμα της Καμεράτα, το οποίο απευθύνεται αποκλειστικά σε μαθητές της Γ΄ τάξης του Δημοτικού, περιλαμβάνει επισκέψειςτων τριών μουσικών-υπευθύνων του προγράμματος στα σχολεία, στη διάρκεια των οποίων τα παιδιά καλούνται να συμμετέχουν σε ποικίλες δραστηριότητες ακρόασης, κατασκευής μουσικών οργάνων και εικονογράφησης. Την επίσκεψη ανταποδίδουν οι μικροί μαθητές στο Μέγαρο, στο οποίο τους περιμένει, με μια ειδικά προσαρμοσμένη και αφιερωμένη σε αυτούς συναυλία, η Καμεράτα.

Τα σχολεία που επιθυμούν να ενταχθούν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Καμεράτα για τα δημοτικά μπορούν να επικοινωνούν με το γραφείο της ορχήστρας, κυρία Παρί Χριστοδουλοπούλου, τηλ. 210 7282.341, Fax: 210 7250.136, kamerata@megaron.gr.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk