«Όλα είναι υπό έλεγχο»

Κανένας λόγος ανησυχίας για τα κρούσματα γρίπης σε σχολεία καθησυχάζει το ΥΠΕΠΘ

Διαβεβαιώνει γονείς και μαθητές σχετικά με τα πρόσφατα κρούσματα της νέας γρίπης σε δύο σχολεία της Αθήνας, ο υπουργός Παιδείας, κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος, τονίζοντας ότι όλα γίνονται βάσει του Εθνικού Σχεδίου Δράσης και ότι δεν υπάρχει κάνενας λόγος ανησυχίας. «Δεν θα χαθούν διδακτικές ώρες» διαβεβαιώνει.

Καθησυχάζει γονείς και μαθητές σχετικά με τα πρόσφατα κρούσματα της νέας γρίπης σε σχολεία της Αθήνας ο υπουργός Παιδείας, κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος, τονίζοντας ότι όλα γίνονται βάσει του Εθνικού Σχεδίου Δράσης και ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας.

«Όλα είναι υπό έλεγχο, δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος ανησυχίας ή ανασφάλειας, ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την εξάπλωση είναι ο πανικός», τόνισε ο κ. Σπηλιωτόπουλος, προσθέτοντας ότι τα σχολεία είναι απολύτως έτοιμα για να αντιμετωπίσουν οποιοδήποτε περιστατικό.

Διαβεβαίωσε ακόμη ότι δεν πρόκειται να χαθούν οι διδακτικές ώρες μετά την παύση λειτουργίας τριών τμημάτων σχολείων της Αθήνας.

«Σε κάθε περίπτωση είμαστε έτοιμοι, δεν πρέπει να υπάρχει καμία ανησυχία από τους γονείς, όλα θα κυλήσουν ομαλά, οι διδακτικές ώρες δεν θα χαθούν και τα παιδιά είναι σωστά προετοιμασμένα».

Πιο συγκεκριμένα, κλειστά θα μείνουν-μετά από απόφαση της Νομαρχίας Αθηνών-από τη Δευτέρα έως την Παρασκευή όλα τα τμήματα της Β’ και Γ’ τάξης του Λυκείου Μελισσίων, καθώς και ένα τμήμα της Α’ τάξης στο 4ο Λύκειο Χαϊδαρίου, μετά τον εντοπισμό συνολικά 22 μαθητών με συμπτώματα νέας γρίπης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk