Αναζητούν τον αρχηγό των «Πυρήνων»

Οι διωκτικές αρχές ψάχνουν και άτομα ηλικίας 23-26 ετών που θεωρείται ότι εδιναν το «παρών» στο αντάρτικο πόλης

Αναζητούν τον αρχηγό των «Πυρήνων» | tovima.gr

Ανθρωποκυνηγητό για την σύλληψη του 30χρονου «αρχηγού» -σύμφωνα με στελέχη της ΕΛΑΣ – της οργανωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» για τον οποίο υπάρχουν υπόνοιες ότι ίσως σχετίζεται και με την οργανωση «Σεχτα Επαναστατών» έχουν εξαπολύσει οι διωκτικές αρχες.

Παραλληλα γίνονται αναζητήσεις και για άλλα άτομα ηλικίας 23-26 ετών που θεωρείται ότι εδιναν παρόν στο αντάρτικο πόλης.

Ο 30χρονος που γεννήθηκε στον Πειραιά και διαμένει στην Νέα Κηφισιά θεωρείται ότι είχε δημιουργήσει τους τελευταίους μήνες δική του ομάδα αντιεξουσιαστών και στο σπίτι του έδιναν παρόν πολλοί από τους ήδη εμπλεκόμενους με την «γιαφκα» της οδού 25ης Μαρτίου 8 στο Χαλάνδρι. Η αρχική εκτίμηση των επιτελών της ΕΛΑΣ ήταν ότι ο 30χρονος οργάνωνε μόνο εμπρηστικές επιθέσεις, κυρίως εναντίον αστυνομικών τμημάτων. Μάλιστα υπήρχε προ μερικών μηνών σχέδιο για να γίνει έλεγχος στο σπίτι του στην Κηφισιά αλλά υπήρξε φόβος… ανταποδοτικού κτυπήματος αντιεξουσιαστών στον γειτονικό Αστυνομικό Σταθμό Νέας Κηφισιάς, στην οδό Φοίνικος κι έτσι η επιχείρηση αναβλήθηκε! Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη βρεθηκαν στοιχεία παρουσίας του στην οπλαποθήκη στην οδό 25ης Μαρτιου, στο Χαλάνδρι. Η αναζήτηση του επικεντρώνεται σε περιοχες της κεντρικής Ελλάδος Ευρυτανία, Φθιώτιδα κι αλλού…

Πλέον η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία μετά από επίμονες έρευνες έχει δημιουργήσει μια πλήρη εικονα για την δραση της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς» και τις ενδεχόμενες σχέσεις της με άλλες ενοπλες οργανώσεις.

Σύμφωνα λοιπόν με υψηλόβαθμα στελέχη του Υπουργειου Εσωτερικών κεντρικό πρόσωπο στην δημιουργία της «Συνωμοσίας των Πυρηνων της Φωτιάς» είναι ενας 30χρονος που είχε πολυετή παρουσία σε μεγάλη αντιεξουσιαστική ομάδα με πεδίο δράσης στο κέντρο της Αθήνας. Είχε προσαχθεί ορισμένες φορες για συμμετοιχή σε επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας ενω θεωρείτο στενός φίλος νεαρού ατόμου που είχε συλληφθεί προ διετίας, για ληστεία Τράπεζας στο κέντρο της Αθήνας

Ο 30χρονος την τελευταία διετία, εμφανίζεται από την αστυνομία να αρχίζει να δημιουργεί την δική του ομάδα στην οποία ενταχθηκαν τουλάχιστον 15 ατομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, που προηγουμένως ανήκαν στο «στεκι των Εξαρχείων».

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας είχαν πληροφορίες για την δημιουργία αυτή της νέας «ομαδας» κι είχαν προχωρήσει σε πολυήμερες παρακολουθήσεις της κατοικίας του 30χρονου στην Κηφισιά που φαίνεται να το επισκέπτονταν πολλά ατομα ηλικίας 20-27 χρονών, εκ των οποίων μάλιστα ορισμένοι αλλοδαποί. Οπως υποστηρίζουν αξιωματικοί της ΕΛΑΣ » είχαμε διαπιστώσει ότι σε αυτό το σπίτι πήγαιναν ατομα από το Γαλάτσι, τη Νέα Σμύρνη, το Παλαιό Φαληρο, το Περιστερι κι αλλού. Ακόμη 2-3 από τους επισκέπτες διέμεναν σε φοιτητικές εστίες στην Αθήνα. Στο σπίτι εδινε παρόν κι ένας από τους νεαρούς που συνελήφθησαν στην οπλαποθήκη στην οδό 25ης Μαρτίου 8 στο Χαλάνδρι. Είχαμε προχωρήσει προ έτους και σε ολιγοήμερη παρακολούθηση του σπιτιού στο Χαλάνδρι -το οποίο επισκεπτόταν κι ο 30χρονος- χωρίς όμως τοτε να προκύψει κάποια ενδειξη ότι μέσα στο σπίτι συνέβαινε κάτι υποπτο…»

Ωστόσο οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ φαίνεται ότι, εκείνη την περίοδο, είχαν προχωρήσει σε σειρα εκτιμήσεων που αποδείχθηκαν εκ των υστέρων εσφαλμένες…

Στα στελέχη της ΕΛΑΣ είχε δημιουργηθεί τότε η εικόνα ότι επρόκειτο για μια ομάδα, μεσαίου βεληνεκούς, με περιφερειακή δράση σε διάφορα προάστια της Αττικής. Ακόμη δημιουργήθηκε η αποψη ότι η νεοσύστατη ομάδα προχωρα μόνο σε εμπρηστικές επιθέσεις κυρίως εναντίον αστυνομικών τμημάτων όπως στην Πεύκη, στου Παπάγου κι αλλού

Σε πρώτη φαση ωστόσο είχαν υπάρξει προσπάθειες παρακολούθησης των υπόπτων στην Κηφισιά και σ άλλες περιοχες της πρωτεύουσας, χωρίς όμως κανένα αποτέλεσμα. Μάλιστα είχαν υπάρξει σκέψεις για αιφνιδιαστική εισβολή, στο σπίτι του 30χρονου στην Νέα Κηφισιά η οποία όμως δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ αφού σύμφωνα με τους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ «ελλόχευε ο κίνδυνος να κτυπήσουν μέλη της ομάδας του ανταποδοτικά με εμπρηστικούς μηχανισμούς τον μικρό αστυνομικό σταθμό της Νέας Κηφισιάς που ήταν δύσκολο να προστατευθεί και να ληφθούν εκτακτα μέτρα φρούρησης του…»

Ομως το τελευταίο τρίμηνο, η εικόνα αυτή αλλαξε.

Συγκεντρώθηκαν πληροφορίες ότι η ομάδα του 30χρονου είναι η «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» που έχει προχωρήσει τους τελευταίους μήνες σε περισσότερες από 100 εμπρηστικές και βομβιστικές επιθέσεις. Ακόμε εξετάσθηκε το ενδεχόμενο μέλη της ομάδας αυτής συμμετέχουν σε ακόμη πιο σοβαρές ενέργειες του αντάρτικου πόλης, όπως τη «Σεχτα Επαναστατών» ή ακόμη και τον «Επαναστατικό Αγώνα».

Αξιωματικοί της ΕΛΑΣ που συμμετέχουν στις έρευνες ανέφεραν προς «Το Βήμα» ότι «από αστυνομικούς που είναι αυτοπτες μάρτυρες της πρώτης επίθεσης της «Σεχτας Επαναστατών» στο Αστυνομικό Τμήμα Κορυδαλλού είχαμε ορισμένες μαρτυρίες ότι οι δραστες ήταν ηλικίας 21-23 ετών. Ετσι αρχίσαμε να κάνουμε συσχετισμούς πληροφοριών, προσώπων και καταστάσεων. Ακόμη διαπιστώσαμε ότι η απόπειρα ανατίναξης των γραφείων της Citibank στην Ν. Κηφισιά είναι κοντά στο σπίτι του 30χρονου. Χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει τίποτα ουσιαστικό…»

Το ενδιαφερον πέρα από τον 30χρονο εστιάστηκε και σε εναν 20χρονο που φαινόταν κι αυτός να έχει καθοριστικό ρόλο στην συγκεκριμένη οργανωση. Η Αστυνομία είχε τουλάχιστον πριν από ένα χρόνο πληροφορίες αλλά και μαρτυρίες αστυνομικών για «εναν αντιεξουσιαστη που οι σύντροφοι του φώναζαν «Τακη» κι ο οποίός πρωτοστατούσε σε επιθέσεις κατα ανδρών των ΜΑΤ στο κέντρο της Αθήνας αλλά και σε εμπρηστικές επιθέσεις. Για πολλούς μήνες η ΕΛΑΣ δεν μπορούσε να ταυτοποιήσει ποιός είναι ο…»Τάκης» και ζητηθηκε από τις υπηρεσίες Κρατικής Ασφαλείας να πραγματοποιηθεί συγκροτημένη έρευνα για την αποκάλυψη της ταυτότητας του. Μόλις συνέβη αυτό, συνδυάσθηκαν πληροφορίες κι αλλο υλικό για τις κινήσεις του και τα ατομα που έρχοταν σε επαφή μαζί τους. Ετσι διασταυρώθηκαν στοιχεία και για την υπόλοιπη ομάδα αντιεξουσιαστών που φαίνεται να σχετιζόταν με την «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk