Στους 24 συνολικά οι αυτόχειρες

Νέα αυτοκτονία υπαλλήλου της France Telecom

«Θύμα» του εργασιακού κλίματος παρουσίαζει τον εαυτό του 51χρονος υπάλληλος της Franve Telecom στο σημείωμα που άφησε πριν θέσει ο ίδιος τέλος στη ζωή του, ανεβάζοντας τον αριθμό των υπαλλήλων της εταιρείας που έχουν αυτοκτονήσει στους 24 τους τελυταίους μήνες. Καταγγελτικά τα συνδικάτα.

«Θύμα» του εργασιακού κλίματος παρουσίαζει τον εαυτό του 51χρονος υπάλληλος της Franve Telecom στο σημείωμα που άφησε πριν θέσει ο ίδιος τέλος στη ζωή του, ανεβάζοντας τον αριθμό των υπαλλήλων της εταιρείας που έχουν αυτοκτονήσει στους 24 τους τελυταίους μήνες.

Παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών, ο αυτόχειρας εργαζόταν στο Κέντρο της France Telecom στο Ανεσί κοντά στην Ελβετία. Μέσα στο αυτοκίνητό του άφησε επιστολή με αποδέκτη την σύζυγό του, στην οποία διεκτραγωδεί το κλίμα των εργασιακών σχέσεων στον όμιλο, συνδέοντάς το, ευθέως, με το απονενοημένο διάβημα.

Μόλις έγινε γνωστή η πληροφορία, ο πρόεδρος και γενικός διευθυντής του ομίλου, Ντιντιέ Λομπάρ, μετέβη στον τόπο της αυτοκτονίας του υφισταμένου του.

Από την πλευρά τους, τα συνδικάτα στον όμιλο ομόφωνα στις ανακοινώσεις τους στηλίτευσαν το εργασιακό κλίμα στην France Telecom.

«Ο τόπος εργασίας του συναδέλφου μας από μακρού είχε καταστεί αβίωτος, μέσα στην αδιαφορία των ανωτέρων του, με επίδειξη απανθρωπιάς, με λογύδρια για αριθμούς, με αδιαφορία για την ίδια την ανθρώπινη ζωή» επισήμανε ο εκπρόσωπος του χριστιανικού συνδικάτου CFTC, Πατρίς Ντιοσέ.

«Εξαναγκάσαμε, προ ημερών, τη διεύθυνση να κάνει εν τέλει ένα σεμινάριο με θέμα τις εργασιακές σχέσεις στον όμιλο» πρόσθεσε, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του στους συγγενείς του αυτόχειρα κι ενώ πηγές που ζητούν την ανωνυμία τους κάνουν λόγο για «δίνη αυτοκτονιών» στην France Telecom.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Archive
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk