Κάλεσμα για συνεννόηση

Μήνυμα εθνικής ενότητας απηύθυνε ο Γιώργος Παπανδρέου

Προσκλητήριο ενότητας, όχι μόνο για την Κυριακή των εκλογών, αλλά και για την επόμενη ημέρα, απηύθυνε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, ανακοινώνοντας την πρόθεσή του στις 5 Οκτωβρίου να καλέσει σε συνεννόηση όλες τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις του τόπου για «τα αυτονόητα που πρέπει να γίνουν πράξη».

Προσκλητήριο ενότητας προς όλους στους Έλληνες και τις Ελληνίδες απηύθυνε τη Δευτέρα, με δήλωσή του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου.

Όπως τόνισε ο κ. Παπανδρέου το μήνυμά του δεν αφορά μόνο στην Κυριακή των εκλογών, αλλά και την επόμενη μέρα.

Στις 5 Οκτωβρίου, είπε, ο ίδιος προτίθεται να καλέσει σε συνεννόηση όλες τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις του τόπου προκειμένου να συζητηθούν τα αυτονόητα που πρέπει να γίνουν πράξη.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε από τους Έλληνες πολίτες, οι οποίοι δυσπιστούν απέναντι στο πολιτικό σύστημα, θεωρώντας ότι δεν μπορεί να γίνει τίποτα, να του δώσουν τη δύναμη να αποδείξει ακριβώς το αντίθετο.

Και αυτό, όπως είπε, θα το κάνει συγκρουόμενος με κάθε αντίληψη και κάθε κατεστημένο που κρατούν την Ελλάδα καθηλωμένη και είναι διατεθειμένος αυτό να το πράξει με κάθε κόστος.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ διαβεβαίωσε ότι «μπορούμε να αλλάξουμε την πορεία της χώρας».

Ο Αναφερόμενος στην αναμέτρηση της Κυριακής, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι η κάθε ψήφος είναι καθοριστική για το σήμερα και το αύριο της πατρίδας.

Ανέφερε, επίσης, ότι την Κυριακή θα πρέπει να αποφασίσουμε σε ποια Ελλάδα θέλουμε να ζήσουμε.

Τόνισε ότι όλες οι χώρες περνούν κρίση, αλλά έχει σημασία εάν θα επιλέξουν να κρυφτούν πίσω από την κρίση και να μην κάνουν τίποτα ή θα κάνουν την κρίση, απόφαση για να αλλάξουν την πορεία προς το μέλλον.

Όπως τόνισε, το ΠΑΣΟΚ προτείνει ριζικές αλλαγές και ένα ολοκληρωμένο σχέδιο και κατέθεσε ολοκληρωμένες προτάσεις με βάση τις οποίες διεξάγεται ο δημόσιος διάλογος όλο αυτό το διάστημα.

Περιμέναμε, πρόσθεσε, μια υπεύθυνη στάση από την κυβέρνηση, αλλά εισπράξαμε ψεύδη και ανακρίβειες.

Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να πάει άλλο, τόνισε ο κ. Παπανδρέου και πρόσθεσε ότι στις 5 Οκτωβρίου η Ελλάδα χρειάζεται μια κυβέρνηση που θα σηκώσει τα μανίκια και θα δουλέψει σκληρά, γιατί, όπως είπε, θέλει πολλή δουλειά για να βγούμε από το σημερινό τέλμα.

Κοιτάμε μπροστά, τόνισε ο κ. Παπανδρέου, για να δημιουργήσουμε ένα κράτος δικαιοσύνης, ευνομίας και ισοπολιτείας. Θα ματώσουμε, πρόσθεσε, στη μάχη κατά της διαφθοράς και της ανομίας που μας πνίγουν όλους.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Archive
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk