Διερευνώνται οι σχέσεις με «Σέχτα Επαναστατών» και «Επαναστατικό Αγώνα»

Οι διασυνδέσεις της «Συνωμοσίας»

Μεγάλο ζητούμενο για την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία αποτελεί η διακρίβωση της σχέσης των μελών της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς» με την οργάνωση «Σέχτα Επαναστατών» και ίσως με τον «Επαναστατικό Αγώνα». Η «Σέχτα Επαναστατών» εμφανίστηκε στις 3 Φεβρουαρίου 2009 με ένοπλη επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Κορυδαλλού, συνέχισε στις 17 Φεβρουαρίου με τους πυροβολισμούς στον τηλεοπτικό σταθμό Αlter, ενώ στις 16 Ιουνίου σκότωσε τον 41χρονο υπαρχιφύλακα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας Νεκτάριο Σάββα στα Πατήσια.

Μεγάλο ζητούμενο για την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία αποτελεί η διακρίβωση της σχέσης των μελών της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς» με την οργάνωση «Σέχτα Επαναστατών» και ίσως με τον «Επαναστατικό Αγώνα».

Η «Σέχτα Επαναστατών» εμφανίστηκε στις 3 Φεβρουαρίου 2009 με ένοπλη επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Κορυδαλλού, συνέχισε στις 17 Φεβρουαρίου με τους πυροβολισμούς στον τηλεοπτικό σταθμό Αlter, ενώ στις 16 Ιουνίου σκότωσε τον 41χρονο υπαρχιφύλακα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας Νεκτάριο Σάββα στα Πατήσια. Αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας εκτιμούν: «Η “Σέχτα Επαναστατών” αποτελεί δημιούργημα ομάδας αντιεξουσιαστών που αποφάσισαν να αναβαθμίσουν τη δράση τους και να σκοτώσουν. Δεν είναι περισσότεροι από πέντε-έξι άτομα που, κυρίως λόγω μίσους κατά της Αστυνομίας, αποφάσισαν τη μεγάλη αιματηρή υπέρβαση, παίρνοντας βεβαίως και το μεγάλο ρίσκο».

Οι αστυνομικοί έχουν διαπιστώσει ότι οι προκηρύξεις των δύο οργανώσεων «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» και «Σέχτα Επαναστατών» έχουν το ίδιο ύφος και παρόμοιες αναφορές. Επιπλέον έχουν ορισμένες ενδείξεις ότι «ίσως δύο-τρεις από τους υπόπτους για συμμετοχή στη “Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς” έχουν σχέση ή επαφές με την εκτελεστική ομάδα της “Σέχτας Επαναστατών”».

Αναφέρεται ωστόσο ότι η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία το τελευταίο τρίμηνο, μέσω του συστήματος τηλεφωνικών υποκλοπών της ΕΥΠ αλλά και αυτού που έχει εγκατασταθεί πλέον στα γραφεία της, είχε υπό τεχνική και φυσική παρακολούθηση ομάδα περίπου 10 ατόμων για τα οποία υπήρχαν υπόνοιες ότι συμμετείχαν στη «Σέχτα Επαναστατών». Για την καταγραφή αυτών των υπόπτων ζητήθηκε και η συνδρομή της Σκότλαντ Γιαρντ, ενώ χρησιμοποιήθηκε προηγμένο λογισμικό ανάλυσης πληροφοριών και τηλεφωνικών καταγραφών.

Οπως λένε ανώτατα στελέχη του υπουργείου Εσωτερικών, «η έρευνα αυτή ήταν αρχικά ανεξάρτητη από αυτήν που μας οδήγησε στη γιάφκα της οδού 25ης Μαρτίου 8 στο Χαλάνδρι. Ομως φαίνεται ότι ορισμένα άτομα για τα οποία έχουμε υπόνοιες συμμετοχής στη “Σέχτα Επαναστατών” γνωρίζονται με τους εμπλεκομένους στη “Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς” και έδιναν το “παρών” στο σπίτι στο Χαλάνδρι».

Ετσι οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. μέσω της αναζήτησης αποτυπωμάτων, εξέτασης δειγμάτων DΝΑ, ανάλυσης καταγραφών υπολογιστών αλλά και εξέτασης κλήσεων κατασχεθέντων κινητών τηλεφώνων κτλ. στο σπίτι της οδού 25ης Μαρτίου προσπαθούν να ανακαλύψουν στοιχεία που σχετίζονται με τυχόν «επισκέψεις» εκεί υπόπτων για συμμετοχή στη «Σέχτα Επαναστατών». Κύριος στόχος των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. είναι- όπως λένε- «να έχουν, με την ανάδειξη της παρουσίας τους στη γιάφκα του Χαλανδρίου, τουλάχιστον ένα σχετικό αποδεικτικό στοιχείο για εμπλοκή τους σε παράνομη ενέργεια». Οπως δηλαδή συνέβη και με τη δίωξη των υπόπτων για συμμετοχή στη «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».

Χαρακτηριστική της δυσκολίας των ερευνών είναι η δήλωση στελεχών του υπουργείου Εσωτερικών: «Ακροβατούμε σε ένα λεπτό σκοινί. Πιστεύουμε ότι η έρευνα που κάνουμε τώρα θα μας οδηγήσει στην καρδιά όλων των ενόπλων οργανώσεων. Την ίδια ώρα που μπορεί να έχουμε την ψευδαίσθηση ότι είμαστε σε καλό δρόμο, μπορεί να έχουμε επανεμφάνιση της “Σέχτας Επαναστατών”».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk