ΝΤΙΝΤΙΕ ΛΟΜΠΑΡ Θρίλερ με τις αυτοκτονίες στη France Τelecom

ΕΙΚΟΣΙ τρεις αυτοκτονίες σε 18 μήνες στην ίδια εταιρεία δεν είναι αστεία υπόθεση.Η France Τelecom συγκλονίζεται τον τελευταίο καιρό από τις απανωτές αυτοκτονίες ή απόπειρες αυτοκτονίας εργαζομένων της,που συνδέονται όλες με την αναδιάρθρωση της εταιρείας και την ανασφάλεια του προσωπικού όσον αφορά το μέλλον του. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο σε μια γαλλική εταιρεία. Το 2007στην αυτοκινητοβιομηχανία Renault είχε σημειωθεί ανάλογο, οδυνηρόκύμα που είχε σχέση με την κακή κατανομή του φόρτου εργασίας. Τώρα όμως τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα σε μια πρώην κρατική εταιρείαπου υφίσταται τις συνέπειες της κρίσης και προσπαθεί να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες. Η France Τelecom είναι το πρώην κρατικό μονοπώλιοστο οποίο το κράτος διαθέτει πλέον μειοψηφικό πακέτο. Οπως όλες οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών, έτσι και αυτή διανύει το μεταβατικό στάδιο προς τους κανόνες της ελεύθερης αγοράς και του ανταγωνισμού, με κόστοςπουστην προκειμένη περίπτωσηείναι θανάσιμο.Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι και διά των συνδικαλιστικών φορέων τους ζητούν διακοπή της διαδικασίας αναδιάρθρωσης και καλύτερους όρους εργασίας.Η κυβέρνηση ανταποκρίθηκε και ζήτησε από τον διευθύνοντα σύμβουλο της France Τelecom Ντιντιέ Λομπάρ να λάβει μέτρα. Πρώτη απόφασή του ήταν να παγώσει τις αλλαγές ως το τέλος Οκτωβρίου. Και μετά βλέπουμε. Αν φυσικά δεν μεσολαβήσει κάποιο νέο θλιβερό περιστατικό.

ΕΙΚΟΣΙ τρεις αυτοκτονίες σε 18 μήνες στην ίδια εταιρεία δεν είναι αστεία υπόθεση.Η France Τelecom συγκλονίζεται τον τελευταίο καιρό από τις απανωτές αυτοκτονίες ή απόπειρες αυτοκτονίας εργαζομένων της,που συνδέονται όλες με την αναδιάρθρωση της εταιρείας και την ανασφάλεια του προσωπικού όσον αφορά το μέλλον του. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο σε μια γαλλική εταιρεία. Το 2007στην
αυτοκινητοβιομηχανία Renault είχε σημειωθεί ανάλογο, οδυνηρόκύμα που είχε σχέση με την κακή κατανομή του φόρτου εργασίας. Τώρα όμως τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα σε μια πρώην κρατική εταιρείαπου υφίσταται τις συνέπειες της κρίσης και προσπαθεί να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες. Η France Τelecom είναι το πρώην κρατικό μονοπώλιοστο οποίο το κράτος διαθέτει πλέον μειοψηφικό πακέτο. Οπως όλες οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών, έτσι και αυτή διανύει το μεταβατικό στάδιο προς τους κανόνες της ελεύθερης αγοράς
και του ανταγωνισμού, με κόστοςπουστην προκειμένη περίπτωσηείναι θανάσιμο.Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι και διά των συνδικαλιστικών φορέων τους ζητούν διακοπή της διαδικασίας αναδιάρθρωσης και καλύτερους όρους εργασίας.Η κυβέρνηση ανταποκρίθηκε και ζήτησε από τον διευθύνοντα σύμβουλο της France Τelecom Ντιντιέ Λομπάρ να λάβει μέτρα. Πρώτη απόφασή του ήταν να παγώσει τις αλλαγές ως το τέλος Οκτωβρίου. Και μετά βλέπουμε. Αν φυσικά δεν μεσολαβήσει κάποιο νέο θλιβερό περιστατικό.

Από τον Φεβρουάριο του 2008 ως σήμερα, 23 εργαζόμενοι στη France Τelecom έδωσαν τέλος στη ζωή τους με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο. Αλλοι 13 έκαναν απόπειρα, αλλά γλίτωσαν. Σύμφωνα με τα ψυχρά στατιστικά στοιχεία, το ποσοστό αυτοκτονιών στη France Τelecom δεν είναι μεγαλύτερο από τον μέσο όρο αυτοκτονιών του γαλλικού πληθυσμού. Με βάση την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας, σε 100.000 Γάλλους αντιστοιχούν 17,6 αυτοκτονίες τον χρόνο. Αλλά για τους περίπου 100.000 εργαζομένους στην εταιρεία ο δείκτης έχει χτυπήσει κόκκινο. Το τελευταίο περιστατικό που έκανε το ποτήρι να ξεχειλίσει ήταν αυτό μιας 32χρονης εργαζομένης στην Οrange- θυγατρική της France Τelecom στον κλάδο της κινητής τηλεφωνίας-, η οποία πήδηξε από το παράθυρο του τετάρτου ορόφου του γραφείου της στο Παρίσι, την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου. Είχαν προηγηθεί δύο απόπειρες: ενός 48χρονου τεχνικού που αυτομαχαιρώθηκε κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης εν ώρα εργασίας, αφού του είχαν πει ότι θα πρέπει να αλλάξει πόστο, και μιας 53χρονης εργαζομένης στην πόλη Μετς που πήρε υπερβολική δόση βαρβιτουρικών για τους ίδιους λόγους.

Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές όλα αυτά τα περιστατικά- όπως και τα προηγούμενα- συνδέονται με την εργασιακή ανασφάλεια, το άγχος και την αβεβαιότητα του προσωπικού της εταιρείας όσον αφορά τη μετακίνηση σε μια νέα θέση. Σε εποχές όπως αυτή που διανύουμε, ανάλογες ανησυχίες έχουν εκατομμύρια εργαζόμενοι σε όλες τις χώρες του κόσμου. Στη France Τelecom το κακό παράγινε, ίσως επειδή το ένα περιστατικό έφερε το άλλο, με αποτέλεσμα «να δηλητηριαστεί το εργασιακό περιβάλλον» , όπως ανέφερε ένας συνδικαλιστής. Γι΄ αυτόν τον λόγο τα συνδικάτα ζήτησαν από την κυβέρνηση και την εργοδοσία να λάβουν μέτρα επειγόντως. Ετσι λοιπόν σταμάτησαν οι μεταθέσεις και οι μετακινήσεις προσωπικού, ενώ εκλήθησαν 100 ειδικοί σε θέματα προσωπικού για «να έχουν τον νου τους» στους χώρους εργασίας και να εντοπίζουν σημάδια ύποπτης συμπεριφοράς εργαζομένων.

Οι αποφάσεις αυτές ελήφθησαν μετά τη συνάντηση που είχε ο Ντιντιέ Λομπάρ με τον υπουργό Εργασίας Ζαβιέ Νταρκός. Οι εργαζόμενοι είχαν ζητήσει να συζητηθεί το θέμα στο Κοινοβούλιο και να σταματήσουν οριστικά οι αλλαγές που έχουν δρομολογηθεί. Εν μέσω κρίσης, πώς θα ήταν όμως δυνατό να γίνει κάτι τέτοιο; Η France Τelecom βρίσκεται στην ίδια μοίρα με τις περισσότερες εταιρείες τηλεπικοινωνιών της Ευρώπης που προσπαθούν να μειώσουν το κόστος τους την ώρα που οι καταναλωτές μειώνουν τη χρήση των τηλεφωνικών υπηρεσιών. Με τα κέρδη της εταιρείας να εμφανίζουν μείωση 5,1% το τελευταίο εξάμηνο, οι εργαζόμενοι βλέπουν τους ρυθμούς της ιδιωτικοποίησης να αυξάνονται. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση του εργασιακού στρες, ιδιαίτερα σε εργαζομένους που πλησιάζουν τη μέση ηλικία και είχαν προσληφθεί όταν η εταιρεία ήταν ακόμη κρατική.

Αυτό σήμαινε τότε μονιμότητα και εξακολουθεί να σημαίνει γι΄ αυτούς, αλλά η μονιμότητα αυτή δεν αποκλείει αλλαγή θέσης ή και αντικειμένου εργασίας σε πολλές περιπτώσεις. Ετσι, για παράδειγμα, η εταιρεία υποχρέωσε τεχνικούς που είχαν μάθει να διορθώνουν δίκτυα σταθερής τηλεφωνίας να μετακινηθούν σε τηλεφωνικά κέντρα και να πουλάνε μέσω τηλεφώνου συμβόλαια κινητής τηλεφωνίας. Πρόκειται για χαρακτηριστικό παράδειγμα που επικαλούνται οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ώστε να δείξουν πώς οι αλλαγές μπορούν να επηρεάσουν την ψυχοσύνθεση των εργαζομένων.

Τα τρία τελευταία χρόνια η France Τelecom μείωσε κατά 22.000 τις θέσεις εργασίας, ενώ 10.000 εργαζόμενοι υποχρεώθηκαν να αλλάξουν θέση. Οπως παραδέχεται εκπρόσωπος της εταιρείας «αυτό δεν ήταν εύκολο για το προσωπικό. Τους ζητήσαμε να μπουν σε μια ανταγωνιστική αγορά που αλλάζει πολύ γρήγορα». Ενας από τους αυτόχειρες είχε αναφέρει σε σημείωμα που άφησε ότι το στρες, η υπερβολική εργασία και η πλήρης αποδιοργάνωση της εταιρείας τον είχαν κάνει κουρέλι. «Καλύτερα να τελειώσουν όλα» κατέληγε. Το παράδειγμα αυτό είναι χαρακτηριστικό των αλλαγών που συντελούνται σε εταιρείες όπως η France Τelecom, αλλά, όπως αναφέρει στο Βloomberg ο καθηγητής του ΙΝSΕΑD Στανισλάβ Ντομπρόφ , είναι πολύ δύσκολο να αποδείξεις ότι μια αυτοκτονία συνδέεται με το εργασιακό στρες.

Εν αναμονή λοιπόν καλύτερων ημερών, ο κ. Λομπάρ δηλώνει ότι στόχος του θα είναι να δημιουργήσει ένα πιο ανθρώπινο περιβάλλον στην εταιρεία, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα σταματήσει η πορεία της προς τα εμπρός. Και επικαλείται τα προγράμματα στήριξης προς τους εργαζομένους που αποφασίζουν να φύγουν εθελοντικά από την εταιρεία. Για παράδειγμα η France Τelecom επιδοτεί εν μέρει τη δημιουργία μικρών επιχειρήσεων από εργαζομένους της που δηλώνουν παραίτηση. Λέτε να είναι αυτό το αντίδοτο για το κακό;

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk