Ψηφιακή από το Ξυλόκαστρο

Η ψηφιακή εκπομπή των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών ξεκίνησε την περασμένη Πέμπτη στην περιοχή του Ξυλόκαστρου Κορινθίας. Πρόκειται ουσιαστικά για το πρώτο μικρό, αλλά ουσιαστικό βήμα για τη μετάβαση στην ψηφιακή τηλεόραση. Οπως ανακοίνωσαν εκπρόσωποι της Digea, της εταιρείας που έχουν συστήσει από κοινού οι τηλεοπτικοί σταθμοί Μega, Αnt1, Αlpha, Αlter, Star, Σκάι και Μακεδονία ΤV, το ψηφιακό σήμα καλύπτει προς το παρόν την ευρύτερη περιοχή του Κορινθιακού κόλπου, φέρνοντας την ψηφιακή τηλεόραση σε πόλεις όπως το Αίγιο, η Ακράτα, το Γαλαξίδι, η Ιτέα, το Κιάτο, η Κόρινθος, το Λουτράκι και η Ναύπακτος.

Ψηφιακή από  το Ξυλόκαστρο | tovima.gr

Η ψηφιακή εκπομπή των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών ξεκίνησε την περασμένη Πέμπτη στην περιοχή του Ξυλόκαστρου Κορινθίας. Πρόκειται ουσιαστικά για το πρώτο μικρό, αλλά ουσιαστικό βήμα για τη μετάβαση στην ψηφιακή τηλεόραση.

Οπως ανακοίνωσαν εκπρόσωποι της Digea, της εταιρείας που έχουν συστήσει από κοινού οι τηλεοπτικοί σταθμοί Μega, Αnt1, Αlpha, Αlter, Star, Σκάι και Μακεδονία ΤV, το ψηφιακό σήμα καλύπτει προς το παρόν την ευρύτερη περιοχή του Κορινθιακού κόλπου, φέρνοντας την ψηφιακή τηλεόραση σε πόλεις όπως το Αίγιο, η Ακράτα, το Γαλαξίδι, η Ιτέα, το Κιάτο, η Κόρινθος, το Λουτράκι και η Ναύπακτος.

Η επιλογή της συγκεκριμένης περιοχής έγινε με γνώμονα την ελαχιστοποίηση της ενόχλησης του κοινού, αφού η ψηφιακή εκπομπή σε αυτό το σημείο δεν επηρεάζει την αντίστοιχη αναλογική και κατά συνέπεια δεν θα προκύψει άμεση ανάγκη προμήθειας αποκωδικοποιητών από το κοινό.

Ο πρόεδρος της Digea κ. Γιώργος Μαθιός είπε ότι στη συνέχεια θα ακολουθήσει η εκπομπή ψηφιακού σήματος στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα, ενώ στις αρχές του 2010 θα ακολουθήσουν η Πάτρα και η Λάρισα. Υπολογίζεται ότι ως τότε το ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα θα καλύπτει περίπου το 60% του πληθυσμού. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Μεταφορών, πολύ σύντομα περίπου 4.000 νοικοκυριά θα χρειαστεί να προμηθευτούν αποκωδικοποιητές για να μπορούν να δουν τηλεόραση.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk