ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ

Εχω έναν καημό…

ΠΙΚΡΑ γελάστηκαν στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης, αν πίστεψαν ότι οι προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας (υπεύθυνες τα μάλα για την καθυστέρηση του έργου) έχουν τελειώσει. Οχι, ο Σύλλογος Αρχαιολόγων δεν ξεχνά, οργανώνεται και φθάνει ως το ΣτΕ, ζητώντας «να παραμείνει το Μουσείο δημόσιο αγαθό και όχι λάφυρο στα χέρια διορισμένων από τον εκάστοτε υπουργό». Διότι, τι δουλειά έχει- κατά τη γνώμη του συλλόγου πάντα- ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Νικήτας Κακλαμάνης στο ΔΣ του Μουσείου; Επίσης η αρχιτέκτων μηχανικός κυρία Κατερίνα Παράσχη καθώς και ο πολιτικός μηχανικός κ.

ΠΙΚΡΑ γελάστηκαν στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης, αν πίστεψαν ότι οι προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας (υπεύθυνες τα μάλα για την καθυστέρηση του έργου) έχουν τελειώσει. Οχι, ο Σύλλογος Αρχαιολόγων δεν ξεχνά, οργανώνεται και φθάνει ως το ΣτΕ, ζητώντας «να παραμείνει το Μουσείο δημόσιο αγαθό και όχι λάφυρο στα χέρια διορισμένων από τον εκάστοτε υπουργό». Διότι, τι δουλειά έχει- κατά τη γνώμη του συλλόγου πάντα- ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Νικήτας Κακλαμάνης στο ΔΣ του Μουσείου; Επίσης η αρχιτέκτων μηχανικός κυρία Κατερίνα Παράσχη καθώς και ο πολιτικός μηχανικός κ. Νικόλαος Δαμαλίτης (δύο άνθρωποι που έχουν εργασθεί εξαντλητικά για αυτό το έργο, διευκρινίζω εγώ).

«Κανείς δεν γνωρίζει τις ιδιαίτερες επιδόσεις τους στα γράμματα, στις τέχνες και στις επιστήμες» αναφέρεται στην προσφυγή, καταγγελία που όντως είναι πολύ σοβαρή, αν αληθεύει, γι΄ αυτό θα πρέπει να εξετασθούν και για τις γνώσεις τους πάραυτα! Ολα αυτά ωστόσο συμβαίνουν λίγες ημέρες προ των εκλογών (και ας διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους, ότι είναι σύμπτωση). Ο πραγματικός «καημός» του Συλλόγου όμως είναι το καθεστώς του Μουσείου, που λειτουργεί ως Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου. Είναι «Φέουδο ημετέρων», λέει ο Σύλλογος Αρχαιολόγων.

Είναι σύγχρονο, ευέλικτο, αυτόνομο, απαγκιστρωμένο από το υπουργείο, θα απαντούσα. Ας αποφανθεί η Δικαιοσύνη, όμως… Εν τω μεταξύ προδικάζουν τη στάση του νέου υπουργού Πολιτισμού…

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk