ΜΠΑΣΚΕΤ

Διευκρινίσεις του ΠΣΑΚ για τις απεργιακές κινητοποιήσεις

Η προχθεσινή ανακοίνωση που εξέδωσε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών ήταν λίγο ασαφής ως προς τις απεργιακές κινητοποιήσεις που εξαγγέλθηκαν. Γι΄ αυτό χθες ο ΠΣΑΚ προέβη σε διευκρινίσεις. « Την 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1 και τη 2η της Α2 θα υπάρξει πεντάλεπτη καθυστέρηση της έναρξης των αγώνων. Το επόμενο βήμα θα γίνει τη 2η αγωνιστική της Α1 και την 3η της Α2, όπου θα υπάρξει δεκάλεπτη καθυστέρηση.Αν οι λύσεις δεν βρεθούν,τότε την 4η αγωνιστική της Α1 και την 5η της Α2 θα υπάρξει ολοκληρωτική απεργία από την αγωνιστική δραστηριότητα.

Διευκρινίσεις  του ΠΣΑΚ για  τις απεργιακές  κινητοποιήσεις | tovima.gr

Η προχθεσινή ανακοίνωση που εξέδωσε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών ήταν λίγο ασαφής ως προς τις απεργιακές κινητοποιήσεις που εξαγγέλθηκαν. Γι΄ αυτό χθες ο ΠΣΑΚ προέβη σε διευκρινίσεις. « Την 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1 και τη 2η της Α2 θα υπάρξει πεντάλεπτη καθυστέρηση της έναρξης των αγώνων. Το επόμενο βήμα θα γίνει τη 2η αγωνιστική της Α1 και την 3η της Α2, όπου θα υπάρξει δεκάλεπτη καθυστέρηση.Αν οι λύσεις δεν βρεθούν,τότε την 4η αγωνιστική της Α1 και την 5η της Α2 θα υπάρξει ολοκληρωτική απεργία από την αγωνιστική δραστηριότητα. Οι αρμόδιοι φορείς και οι υπεύθυνοι θα έχουν περιθώριο ως την 1.1.2010 να βρουν τις λύσεις και τα αιτήματά μας να γίνουν νόμος, διαφορετικά ο ΠΣΑΚ και τα μέλη του θα προχωρήσουν σε απεργία διαρκείας» ανέφερε το χθεσινό κείμενο.

Η έναρξη του πρωταθλήματος της Α1 ανδρών έχει προγραμματιστεί για τις 24/10 και της Α2 για τις 17/10. Το πρόβλημα για τον ΠΣΑΚ έγκειται στην καθυστέρηση (ή μήπως άρνηση;) εκ μέρους του υφυπουργού Αθλητισμού κ. Γιάννη Ιωαννίδη να καταθέσει την τροποποίηση του αθλητικού νόμου με βάση το κείμενο της τελικής συμφωνίας μεταξύ ΠΣΑΚ και Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, που είναι υπογεγραμμένο από τις… 31.12.2008! Σύμφωνα με πληροφορίες, το προεδρείο του ΠΣΑΚ έχει ενημερώσει τα αθλητικά τμήματα των άλλων κομμάτων ευελπιστώντας ότι ενδεχόμενη αλλαγή κυβέρνησης θα βελτιώσει τις συνθήκες εργασίας του έλληνα μπασκετμπολίστα.

Αθλητισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk