Αντάλλαξαν αγωγές Ντόρα και Α. Βγενόπουλος

Αγωγές με τις οποίες διεκδικούν από 3 εκατ. ευρώ κατέθεσαν χθες η υπουργός Εξωτερικών κυρία Ντόρα Μπακογιάννη κατά της ΜΙG και του κ. Α. Βγενόπουλου για συκοφαντική δυσφήμηση, καθώς και η ΜΙG για ηθική βλάβη λόγω συκοφαντικής δυσφήμησης εναντίον της κυρίας Μπακογιάννη. Η ΜΙG ανακοίνωσε ότι κατέθεσε αγωγή αποζημιώσεως για ηθική βλάβη λόγω συκοφαντικής δυσφήμησης και προσβολής της προσωπικότητας της εταιρείας διεκδικώντας από την κυρία Μπακογιάννη 3 εκατ. ευρώ, ποσό που, όπως δηλώνει, …

Αντάλλαξαν αγωγές Ντόρα και Α. Βγενόπουλος | tovima.gr

Αγωγές με τις οποίες διεκδικούν από 3 εκατ. ευρώ κατέθεσαν χθες η υπουργός Εξωτερικών κυρία Ντόρα Μπακογιάννη κατά της ΜΙG και του κ. Α. Βγενόπουλου για συκοφαντική δυσφήμηση, καθώς και η ΜΙG για ηθική βλάβη λόγω συκοφαντικής δυσφήμησης εναντίον της κυρίας Μπακογιάννη. Η ΜΙG ανακοίνωσε ότι κατέθεσε αγωγή αποζημιώσεως για ηθική βλάβη λόγω συκοφαντικής δυσφήμησης και προσβολής της προσωπικότητας της εταιρείας διεκδικώντας από την κυρία Μπακογιάννη 3 εκατ. ευρώ, ποσό που, όπως δηλώνει, θα προσφέρει στην Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Μarfin Foundation (Ιδρυμα Μarfin) για ενίσχυση του κοινωφελούς έργου της.

Λίγο αργότερα και η υπουργός Εξωτερικών, όπως είχε ήδη δηλώσει στις 22 Σεπτεμβρίου, κατέθεσε αγωγή εναντίον της ΜΙG και του κ. Βγενόπουλου για συκοφαντική δυσφήμηση και προσβολή της προσωπικότητάς της. Με την αγωγή ζητείται το ποσό των 3 εκατ. ευρώ, το οποίο θα διατεθεί στο Ιδρυμα Αστέγων του Δήμου Αθηναίων.

Να σημειωθεί ότι η επιχειρηματική σύγκρουση μεταξύ των ομίλων Α. Βγενόπουλου και Θ. Βασιλάκη απέκτησε και πολιτική διάσταση το τελευταίο χρονικό διάστημα, όταν η ΜΙG ενέπλεξε την κυρία Μπακογιάννη κατηγορώντας την ότι λόγω της φιλικής σχέσης που έχει με την οικογένεια Βασιλάκη παρενέβη προνομιακά για να δοθεί άδεια πτήσεων στην Αegean Αirlines στη γραμμή προς Κωνσταντινούπολη. Η πλευρά της κυρίας Μπακογιάννη κατηγόρησε τη νέα ιδιοκτησία της Ολυμπιακής ότι ρίχνει λάσπη και είχε την πρόθεση εκβιασμού και έτσι και οι δύο πλευρές οδηγούνται πλέον στα δικαστήρια κατηγορώντας η μία την άλλη για συκοφαντική δυσφήμηση.

Η κυρία Μπακογιάννη μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «City 99,5» είπε ότι έχει την αίσθηση πως ενεπλάκη κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου «στον επιχειρηματικό πόλεμο μεταξύ των δύο εταιρειών για ν΄ αποκτήσει λίγο σασπένς η όλη ιστορία» και ότι «η Δικαιοσύνη θα δώσει την απάντηση».

Η κυρία Μπακογιάννη στη συνέχεια πέταξε το μπαλάκι στον υπουργό Μεταφορών κ. Ευρ. Στυλιανίδη λέγοντας ότι επί της ουσίας είναι θέμα του υπουργείου Μεταφορών.

«Δεν θα εμπλακώ σε επιχειρηματικές συγκρούσεις και προεκλογικές ασκήσεις» δήλωσε ο κ. Στυλιανίδης μιλώντας στο Μega, ενώ όσον αφορά τις άγονες γραμμές πρόσθεσε ότι μέλημά του ήταν να μη μείνουν τα νησιά χωρίς κάλυψη και γι΄ αυτό αποφασίστηκε να συνεχιστούν οι πτήσεις από την Οlympic Αir ώσπου να ολοκληρωθούν οι διαγωνισμοί από την επόμενη κυβέρνηση.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk