BHMAτοδότηs

Την περασμένη Τρίτη ο ελληνικός λαός συνέβαλε στον εορτασμό της ευρωπαϊκής Ημέρας Χωρίς Αυτοκίνητο με γεμάτους δρόμους και ακινητοποιημένα αυτοκίνητα. Αλλωστε σχεδόν όλες οι ημέρες στην Αθήνα είναι ημέρες χωρίς αυτοκίνητο αφού πολλές φορές η επιβίβαση σε αυτοκίνητο δεν εγγυάται τη μετακίνηση αλλά την ακινητοποίηση. Γνωρίζοντας τα ήθη των συμπολιτών του ο εκ των πρωτεργατών σχεδίων για την πράσινη ανάπτυξη και υποψήφιος βουλευτής του ΠαΣοΚ στην Α΄ Αθηνών κ. Σπύρος Κουβέλης…

Την περασμένη Τρίτη ο ελληνικός λαός συνέβαλε στον εορτασμό της ευρωπαϊκής Ημέρας Χωρίς Αυτοκίνητο με γεμάτους δρόμους και ακινητοποιημένα αυτοκίνητα. Αλλωστε σχεδόν όλες οι ημέρες στην Αθήνα είναι ημέρες χωρίς αυτοκίνητο αφού πολλές φορές η επιβίβαση σε αυτοκίνητο δεν εγγυάται τη μετακίνηση αλλά την ακινητοποίηση. Γνωρίζοντας τα ήθη των συμπολιτών του ο εκ των πρωτεργατών σχεδίων για την πράσινη ανάπτυξη και υποψήφιος βουλευτής του ΠαΣοΚ στην Α΄ Αθηνών κ. Σπύρος Κουβέλης (στο σκίτσο) αποφάσισε να τιμήσει εμπράκτως την Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο και να μετακινηθεί στο κέντρο της πρωτεύουσας με τη μηχανή του την οποία στάθμευσε στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου βρίσκεται το πολιτικό γραφείο του.

***
Το αποτέλεσμα ήταν λίγες ώρες αργότερα να βρει πάνω στη μηχανή μια κλήση της Τροχαίας. Μου λένε ότι δεν ήταν μια τυχαία κλήση, αφού η Τροχαία είχε αποφασίσει να συμμετάσχει στους εορτασμούς της Ημέρας Χωρίς Αυτοκίνητο, επιδεικνύοντας εμπράκτως τον θαυμασμό της για τα δίκυκλα. Δεν διστάζω να υπογραμμίσω ότι ένας οικολόγος του βεληνεκούς του κ. Κουβέλη θα έπρεπε να μετακινείται αποκλειστικά με ποδήλατο ή με πατίνι, αλλά προφανώς συγχωρείται αφού έχει αναλάβει τη μυστική αποστολή να κλειδώσει τις κερκόπορτες του ΠαΣοΚ και να θωρακίσει το κόμμα απέναντι στο ενδεχόμενο εισόδου στη Βουλή των Οικολόγων, εξέλιξη η οποία αν πραγματοποιηθεί θα αφαιρέσει αριθμό βουλευτών από το πρώτο κόμμα και ίσως δυσκολέψει τον στόχο της αυτοδυναμίας. Κατά συνέπεια η όποια προεκλογική έκλυση ρύπων από τη μηχανή του κ. Κουβέλη στο κέντρο της Αθήνας είναι μικρό τίμημα για το παγκόσμιο κλίμα μπροστά στο διακύβευμα της αυτοδυναμίας για την πράσινη ανάπτυξη στην Ελλάδα.

***
Από την οικολογία στα δικαιώματα, πεδίο όπου διέπρεψε ο κ. Κ. Μποτόπουλος ως ευρωβουλευτής του ΠαΣοΚ, και σκοπεύει να διαπρέψει και στην ελληνική Βουλή εφόσον ο εκλεκτός λαός του ΠαΣοΚ της Α΄ Αθηνών τον τιμήσει με την ψήφο του και τον οδηγήσει εκεί. Ασφαλώς τα δικαιώματα είναι μια έννοια ακατανόητη για τους περισσότερους έλληνες πολιτικούς, οι οποίοι τα προσεγγίζουν ακριβώς όπως οι ιθαγενείς του Αμαζονίου αντιμετωπίζουν τα ελικόπτερα που κατά καιρούς πετούν πάνω από τους καταυλισμούς τους (δηλαδή με τόξα και πέτρες). Ελπίζεται η ενδεχόμενη εκλογή του κ. Μποτόπουλου να συμβάλει στη γεφύρωση του πολιτιστικού χάσματος μεταξύ ελληνικού Κοινοβουλίου και Ευρωκοινοβουλίου και να πάψουν επιτέλους να αισθάνονται δέος οι έλληνες πολιτικοί μπροστά στα «ατσάλινα πουλιά» των δικαιωμάτων. Ωστόσο πολιτιστικό χάσμα δεν παρατηρείται στις προεκλογικές μεθόδους του γνωστού συνταγματολόγου. Ο κ. Μποτόπουλος, συγχρονισμένος με τα πατροπαράδοτα έθιμα άλλων υποψηφίων, μιλάει αύριο στις 6 το απόγευμα στο ξενοδοχείο «Ιmperial» της πλατείας Καραϊσκάκη.

***
Συγκλονιστική αποκάλυψη που εξηγεί τους συσχετισμούς ανάμεσα στους υποψήφιους βουλευτές στη Β΄ Αθηνών έγινε μια εβδομάδα πριν από την κάλπη. «Δεν ψωνίζω στο Κολωνάκι» παραδέχθηκε με σπάνια τόλμη και ειλικρίνεια για πολιτικό ο υποψήφιος βουλευτής του ΠαΣοΚ κ. Α. Λοβέρδος σε μια εκ βαθέων συζήτηση με συνεργάτη μου. Η αποκάλυψη προκάλεσε αμηχανία σε πολιτικούς και δημοσιογραφικούς κύκλους καθώς η ποιότητα των ενδυματολογικών επιλογών του πολιτικού είχε δημιουργήσει τη βεβαιότητα ότι ο κ. Λοβέρδος δεν στερείται των συγκινήσεων και των ευκαιριών για καλό ντύσιμο που μπορεί να προσφέρει η παραδοσιακή αθηναϊκή γειτονιά της ευμάρειας και της επίδειξης, η οποία ετοιμάζεται και πάλι να υποδεχθεί τους σοσιαλιστές.

Πρόκειται λοιπόν για το δεύτερο χτύπημα που δέχθηκε ο εμπορικός κόσμος του Κολωνακίου μέσα σε έναν χρόνο μετά τις επιθέσεις αναρχικών με πέτρες και ξύλα στις βιτρίνες της οδού Σκουφά. Ο σκιώδης υπουργός Εξωτερικών δικαιολόγησε το εμπάργκο στο Κολωνάκι, εξηγώντας ότι προτιμά με σταθερότητα τα καταστήματα και τις μπουτίκ της εκλογικής του περιφέρειας. Είναι γεγονός ότι ο κ. Λοβέρδος τηρεί στη Β΄ Αθηνών κώδικες που ακολουθούν βουλευτές επαρχίας και χτίζει σταθερά προσωπικές σχέσεις με όλο και περισσότερους πολίτες. «Το στοίχημα» αναφέρει «είναι να συναντάς και να γνωρίζεις όλο και περισσότερους από εκείνους που σε γνωρίζουν από την τηλεόραση». Και ασφαλώς να επιβάλλεις εμπάργκο στο Κολωνάκι.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk