ΑΠΟΝΤΕΣ

Κοινή είναι η πεποίθηση ότι μετά το 2004, και συγκεκριμένα μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, η διεθνής παρουσία της Ελλάδας υποβαθμίστηκε. Ελειψαν έκτοτε οι διεθνείς πρωτοβουλίες, όπως και οι οραματικές πολιτικές μεγάλων ανοιγμάτων ή συνεργασιών έστω στην ευρύτερη περιοχή. Πολλοί μάλιστα έμειναν με την εντύπωση ότι ο Πρωθυπουργός και συνολικά οι κυβερνώντες ένιωθαν πιο άνετα εντός των συνόρων. Χαρακτηριστική των επικρατουσών τάσεων ως προς τις διεθνείς δραστηριότητες της χώρας, ήταν η παντελής απουσία της ηγεσίας μας από την τελευταία σημαντική γενική συνέλευση του ΟΗΕ, όπου ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ανέπτυξε το νέο αμερικανικό δόγμα.

ΑΠΟΝΤΕΣ | tovima.gr

Κοινή είναι η πεποίθηση ότι μετά το 2004, και συγκεκριμένα μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, η διεθνής παρουσία της Ελλάδας υποβαθμίστηκε.

Ελειψαν έκτοτε οι διεθνείς πρωτοβουλίες, όπως και οι οραματικές πολιτικές μεγάλων ανοιγμάτων ή συνεργασιών έστω στην ευρύτερη περιοχή.

Πολλοί μάλιστα έμειναν με την εντύπωση ότι ο Πρωθυπουργός και συνολικά οι κυβερνώντες ένιωθαν πιο άνετα εντός των συνόρων. Χαρακτηριστική των επικρατουσών τάσεων ως προς τις διεθνείς δραστηριότητες της χώρας, ήταν η παντελής απουσία της ηγεσίας μας από την τελευταία σημαντική γενική συνέλευση του ΟΗΕ, όπου ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ανέπτυξε το νέο αμερικανικό δόγμα. Αν ο Γιώργος Παπανδρέου δεν διατηρούσε την ιδιότητα του προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, που του επέτρεψε παρουσία στις ΗΠΑ και ευκαιρία επαφών εν όψει της συνόδου του G20, η Ελλάδα θα απουσίαζε ολοκληρωτικά από όλον αυτόν τον κύκλο των προετοιμαζόμενων μεγάλων αλλαγών για την οικονομία, το κλίμα και τη διεθνή ισορροπία.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk