Σύντομα διεθνή

* Fortis: Την παροχή, εκ νέου, μερίσματος στους μετόχους του ανακοίνωσε ο χρηματοοικονομικός όμιλος ενώ παράλληλα τόνισε ότι εξετάζει εξαγορές προκειμένου να ενισχυθεί η παρουσία του στην Ασία και στην Ευρώπη. Στην ανακοίνωση του ομίλου, ο οποίος το 2008 αναγκάστηκε να προχωρήσει σε πώληση της τραπεζικής του μονάδας για να αποφύγει την κατάρρευση, τονίζεται ότι το μέρισμα θα αντιστοιχεί στο 40%- 50% των εσόδων στις ασφαλιστικές μονάδες του. Επίσης, θα διαθέσει περίπου 1,3 δισ.

Σύντομα διεθνή | tovima.gr

* Fortis: Την παροχή, εκ νέου, μερίσματος στους μετόχους του ανακοίνωσε ο χρηματοοικονομικός όμιλος ενώ παράλληλα τόνισε ότι εξετάζει εξαγορές προκειμένου να ενισχυθεί η παρουσία του στην Ασία και στην Ευρώπη. Στην ανακοίνωση του ομίλου, ο οποίος το 2008 αναγκάστηκε να προχωρήσει σε πώληση της τραπεζικής του μονάδας για να αποφύγει την κατάρρευση, τονίζεται ότι το μέρισμα θα αντιστοιχεί στο 40%- 50% των εσόδων στις ασφαλιστικές μονάδες του. Επίσης, θα διαθέσει περίπου 1,3 δισ. ευρώ, μέρος του οποίου θα δαπανήσει για εξαγορές.

* Unilever: Στην εξαγορά της μονάδας παραγωγής ειδών προσωπικής υγιεινής της εταιρείας Sara Lee, αντί 1,28 δισ. ευρώ σε μετρητά, προχωρεί ο όμιλος παραγωγής ειδών διατροφής, υγιεινής και οικιακής χρήσης. Η εξαγορά θα πρέπει να εγκριθεί από τις Αρχές ανταγωνισμού της Ευρώπης. Ο επικεφαλής της Unilever κ. Πολ Πόλμαν υποστήριξε ότι ο κλάδος ειδών προσωπικής υγιεινής είναι πολύ βασικός για την ανάπτυξη της εταιρείας.

* ΑΝΖ Βank: Στην εξαγορά του μεριδίου που κατέχει o ασφαλιστικός όμιλος ΙΝG σε μονάδες joint venture ασφαλειών ζωής αντί του ποσού των 1,7 δισ. δολαρίων Αυστραλίας (1,5 δισ. δολ. ΗΠΑ) προχωρεί η τέταρτη μεγαλύτερη τράπεζα της Αυστραλίας. Θα αγοράσει το 51% της ΙΝG Αustralia και της ΙΝG Νew Ζealand, πραγματοποιώντας την μεγαλύτερη εξαγορά της από το 2003.

* Ηewlett-Ρackard Co: Αύξηση κερδών 17%-20% και συνολικών εσόδων 3%-4% αναμένει για τη χρήση του 2010 σε σχέση με του 2009 η Ηewlett-Ρackard Co. Οπως αναφέρουν δημοσιογραφικές πληροφορίες, η οικονομική διευθύντρια κυρία Κάθι Λέστζακ στην ετήσια ενημέρωση των αναλυτών στο Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ επεσήμανε πως η εταιρεία αναμένει κέρδη ανά μετοχή 3,6 δολ. έως 3,7 δολ. και πωλήσεις 117 δισ. δολ. έως 118 δισ. δολ., ενώ εξαιρουμένων έκτακτων εξόδων αναμένει κέρδη ανά μετοχή 4,2 δολ. έως 4,3 δολ.

* Βritish Αirways: Παραπάνω θα χρεώνει για προκράτηση συγκεκριμένης θέσης τους επιβάτες της στο εξής η βρετανική αεροπορική εταιρεία, ακολουθώντας το παράδειγμα των εταιρειών χαμηλού κόστους. Οπως ανακοίνωσε χθες, οι νέες, επιπλέον, χρεώσεις θα αφορούν τους επιβάτες που επιθυμούν να κάθονται σε διπλανές θέσεις στο αεροσκάφος και όσους έχουν συγκεκριμένη προτίμηση για θέση δίπλα σε παράθυρο, διάδρομο ή έξοδο κινδύνου. Μέχρι στιγμής, η ΒΑ επιτρέπει στους επιβάτες της να κάνουν προκράτηση της θέσης τους 24 ώρες πριν από την αναχώρηση, αλλά από τις 7 Οκτωβρίου μόνο όσοι είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν θα μπορούν να εξασφαλίσουν τη θέση της προτίμησής τους.

Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk