Ομολογιακό δάνειο ύψους €31,5 εκατ. από τη Σέλμαν

Στην έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου ύψους 31,5 εκατ. ευρώ προχωρεί η βιομηχανία ξύλου Σέλμαν. Οι ομολογίες θα καλυφθούν από τις τράπεζες Πειραιώς, Εθνική, Αlpha Βank, Γενική, Εμπορική και ΕFG Εurobank Εrgasias. Σκοπός του δανείου είναι η αναχρηματοδότηση του υφιστάμενου βραχυπρόθεσμου δανεισμού ύψους 23,5 εκατ. ευρώ και η ενίσχυση του κεφαλαίου κίνησής της κατά 8 εκατ. ευρώ. Με το νέο ομολογιακό, καθώς και με την προηγηθείσα παράταση των λοιπών μακροπρόθεσμων δανειακών υποχρεώσεων …

Ομολογιακό δάνειο ύψους  €31,5 εκατ. από τη Σέλμαν | tovima.gr

Στην έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου ύψους 31,5 εκατ. ευρώ προχωρεί η βιομηχανία ξύλου Σέλμαν. Οι ομολογίες θα καλυφθούν από τις τράπεζες Πειραιώς, Εθνική, Αlpha Βank, Γενική, Εμπορική και ΕFG Εurobank Εrgasias.

Σκοπός του δανείου είναι η αναχρηματοδότηση του υφιστάμενου βραχυπρόθεσμου δανεισμού ύψους 23,5 εκατ. ευρώ και η ενίσχυση του κεφαλαίου κίνησής της κατά 8 εκατ. ευρώ. Με το νέο ομολογιακό, καθώς και με την προηγηθείσα παράταση των λοιπών μακροπρόθεσμων δανειακών υποχρεώσεων της Σέλμαν ολοκληρώνεται η αναδιάρθρωση του δανεισμού της εταιρείας, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Πρόσφατα η εταιρεία με επιστολή της στο ΧΑ παραδέχθηκε ότι έχει δεχθεί προτάσεις συνεργασίας από ενδιαφερόμενους επενδυτές, αλλά καμία δεν έχει τελεσφορήσει. Η άλλοτε κραταιά εταιρεία στον χώρο του ξύλου, με εφαρμογές σε οικοδομή, επιπλοποιία, πατώματα και ναυπηγική- το 1990 είχε μηδενικό δανεισμό και καθαρά κέρδη 3 δισ. ευρώ (περίπου 10 εκατ. ευρώ)-, έχει πληγεί από την ύφεση και τις μεγάλες δανειακές υποχρεώσεις.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk