Ανάστατοι οι ασφαλισμένοι της Ασπίς για τις νοσοκομειακές καλύψεις

Διαβεβαιώσεις στους 200.000 ασφαλισμένους της Ασπίς που είναι ανάστατοι για τις ασφαλιστικές καλύψεις νοσοκομειακής περίθαλψης και εργαστηριακών εξετάσεων που βρίσκονται στον «αέρα» δίνει το υπουργείο Οικονομίας ανακοινώνοντας ότι «οι δαπάνες τους καλύπτονται στο πλαίσιο της διαχείρισης του χαρτοφυλακίου της από τον εκκαθαριστή». Οπως αναφέρει το υπουργείο Οικονομίας, «αυτό σημαίνει ότι οι ασφαλισμένοι μπορούν, όπως και πριν, να εισάγονται στα νοσοκομεία και να πραγματοποιούν τις εξετάσεις τους χωρίς κανένα πρόβλημα, ενώ έχουν ενημερωθεί τα συμβεβλημένα νοσηλευτικά ιδρύματα».

Διαβεβαιώσεις στους 200.000 ασφαλισμένους της Ασπίς που είναι ανάστατοι για τις ασφαλιστικές καλύψεις νοσοκομειακής περίθαλψης και εργαστηριακών εξετάσεων που βρίσκονται στον «αέρα» δίνει το υπουργείο Οικονομίας ανακοινώνοντας ότι «οι δαπάνες τους καλύπτονται στο πλαίσιο της διαχείρισης του χαρτοφυλακίου της από τον εκκαθαριστή».

Οπως αναφέρει το υπουργείο Οικονομίας, «αυτό σημαίνει ότι οι ασφαλισμένοι μπορούν, όπως και πριν, να εισάγονται στα νοσοκομεία και να πραγματοποιούν τις εξετάσεις τους χωρίς κανένα πρόβλημα, ενώ έχουν ενημερωθεί τα συμβεβλημένα νοσηλευτικά ιδρύματα». Και προσθέτει: «Η εταιρεία Ασπίς Πρόνοια εξακολουθεί να λειτουργεί υπό τη διαχείριση του διορισθέντος επόπτη κ. Σπ. Γριβογιάννη και οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να απευθύνονται από την Τετάρτη 30.9.2009 στην εταιρεία για την εξυπηρέτησή τους».

Εν τω μεταξύ χθες η υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κυρία Φάνη Πάλλη-Πετραλιά συναντήθηκε με το προεδρείο της Ομοσπονδίας Ασφαλιστικών Συλλόγων Ελλάδος και συζητήθηκαν συγκεκριμένα μέτρα για τους 700 εργαζομένους των ασφαλιστικών εταιρειών που έκλεισαν. Οπως δήλωσε η υπουργός, συγκροτήθηκε ομάδα εργασίας που άμεσα θα εξειδικεύσει τα μέτρα στήριξης των ανέργων.

Ειδικότερα, αποφασίστηκαν τα εξής: χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης σε όλους τους εργαζομένους- οι οποίοι δεν έχουν πληρωθεί τους τελευταίους μήνες-, ειδική επιδότηση για δράσεις που εκείνοι επιθυμούν και εφόσον το επιθυμούν, πρόγραμμα κατάρτισης και επανακατάρτισης, προώθησή τους σε νέες θέσεις εργασίας με ενισχυμένη επιδότηση για ένα ως τρία χρόνια, προώθηση της επιχειρηματικότητας με ποσό της τάξεως των 30.000

ευρώ σε όσους εργαζομένους επιθυμούν να δημιουργήσουν δική τους μικρή επιχείρηση. Ιδιαίτερη μέριμνα θα ληφθεί για όσους βρίσκονται κοντά στη σύνταξη, ώστε να υπάρχει μηνιαία ειδική επιδότηση της ανεργίας και ένσημα ώστε να συμπληρώσουν τις προϋποθέσεις για συνταξιοδότηση.

Οπως είπε η κυρία Πετραλιά, «δημιουργήσαμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα συνδυασμένης παρέμβασης για τη συγκεκριμένη κατηγορία των εργαζομένων οι οποίοι αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουν τα συγκεκριμένα προβλήματα». Από την πλευρά του ο κ. Χρ. Παπαδόγιαννης , πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ασφαλιστικών Συλλόγων Ελλάδος, δήλωσε: «Μετά την ανάκληση αδείας των πέντε ασφαλιστικών επιχειρήσεων είναι γνωστό σε όλους ότι οι 700 συνάδελφοί μας, που αποτελούν το 10% των εργαζομένων της γενικής ασφαλιστικής αγοράς, βιώνουν μια πραγματικά τραγική κατάσταση». Και πρόσθεσε ότι στόχος είναι να βρεθούν «κάποιες λύσεις» και οι παράγοντες που μπορούν να αποφασίσουν είναι το υπουργείο Οικονομίας και το υπουργείο Απασχόλησης, αλλά και η Ενωση Ασφαλιστικών Εταιρειών.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk