Ανάκαμψη του τουρισμού το 2010

Επειτα από μια χρονιά αισθητής κάμψης της τουριστικής κίνησης το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) προβλέπει ανάκαμψη του ελληνικού τουρισμού για το 2010 εκτιμώντας ότι η ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας, η οποία θα ανέλθει στο 3%, θα επιδράσει ευεργετικά και στη χώρα μας. Σύμφωνα με μελέτη της Τourism Ιntelligence Ιnternational, ο τουρισμός διεθνώς ανακάμπτει συνήθως έναν χρόνο μετά την εκδήλωση μιας μεγάλης κρίσης. Ειδικά ο ελληνικός…

Ανάκαμψη του τουρισμού το 2010 | tovima.gr

Επειτα από μια χρονιά αισθητής κάμψης της τουριστικής κίνησης το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) προβλέπει ανάκαμψη του ελληνικού τουρισμού για το 2010 εκτιμώντας ότι η ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας, η οποία θα ανέλθει στο 3%, θα επιδράσει ευεργετικά και στη χώρα μας.

Σύμφωνα με μελέτη της Τourism Ιntelligence Ιnternational, ο τουρισμός διεθνώς ανακάμπτει συνήθως έναν χρόνο μετά την εκδήλωση μιας μεγάλης κρίσης. Ειδικά ο ελληνικός τουρισμός σημειώνει σημαντική αύξηση αφίξεων όποτε ο ρυθμός αύξησης της παγκόσμιας οικονομίας υπερβαίνει το 2%, όπως κατέδειξε έρευνα της Εurobank για την περίοδο 1991-2007. Χαρακτηριστικά αναφέρονται οι αυξήσεις των αφίξεων αλλοδαπών τουριστών στη χώρα το 1992, το 1997, το 2000 και το 2005, όταν η παγκόσμια ανάπτυξη ήταν πάντα μεγαλύτερη από το 2% (2,22%, 3,66%, 4,05% και 2,66%, αντίστοιχα).

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk