31,6 δισ. ευρώ η περιουσία των Ταμείων

Τα συνοπτικά στοιχεία για την περιουσία των ασφαλιστικών ταμείων ανακοίνωσε- μία εβδομάδα πριν από τις εκλογές- η υπουργός Απασχόλησης κυρία Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, εκτιμώντας ότι η εικόνα της περιουσίας «δείχνει το νοικοκύρεμα του συστήματος » και «την επιτυχία της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης της κυβέρνησης». Σύμφωνα με τα στοιχεία- τα οποία οι συνδικαλιστές χαρακτηρίζουν ως ελλιπή- η συνολική περιουσία των Ταμείων στις 31.8.09 ήταν 31,6 δισ. ευρώ. Μάλιστα το υπουργείο προσθέτει στο ποσό αυτό και τα 4,56 δισ.

Τα συνοπτικά στοιχεία για την περιουσία των ασφαλιστικών ταμείων ανακοίνωσε- μία εβδομάδα πριν από τις εκλογές- η υπουργός Απασχόλησης κυρία Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, εκτιμώντας ότι η εικόνα της περιουσίας «δείχνει το νοικοκύρεμα του συστήματος » και «την επιτυχία της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης της κυβέρνησης». Σύμφωνα με τα στοιχεία- τα οποία οι συνδικαλιστές χαρακτηρίζουν ως ελλιπή- η συνολική περιουσία των Ταμείων στις 31.8.09 ήταν 31,6 δισ. ευρώ. Μάλιστα το υπουργείο προσθέτει στο ποσό αυτό και τα 4,56 δισ. ευρώ παλαιών οφειλών (από το 2001) του Δημοσίου προς το ΙΚΑ που μόλις πρόσφατα (1.9.09) χορήγησε το υπουργείο Οικονομίας στο ΙΚΑ, υπό μορφήν ομολόγων του Δημοσίου. Ωστόσο τα χρήματα αυτά δεν έχουν εισρεύσει.

«Από 21,8 δισ. ευρώ που την παραλάβαμε το 2004, η περιουσία των ασφαλιστικών ταμείων σήμερα ανέρχεται στα 36,2 δισ. ευρώ, δηλαδή είναι αυξημένη κατά 65,8%» σημειώνει η κυρία Πετραλιά.

Πάντως θα πρέπει να σημειωθεί ότι, την ώρα που η υπουργός αναφέρεται στην «επιτυχία της μεταρρύθμισης» , τα δύο μεγαλύτερα Ταμεία της χώρας- το ΙΚΑ και ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών- χρειάζονται έκτακτη χρηματοδότηση 500 εκατ. ευρώ τον μήνα για να καταβάλλουν τις συντάξεις.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk