Βρετανικός θησαυρός σε χωράφι

ΛΟΝΔΙΝΟ Ενας ανεκτίμητος θησαυρός ανακαλύφθηκε πρόσφατα στο Σταφορντσάιρ της Βρετανίας. Πρόκειται για περίπου 1.500 αντικείμενα, πολλά από τα οποία είναι χρυσά και ασημένια. Τα ανακάλυψε με ανιχνευτή μετάλλων ο ερασιτέχνης κυνηγός θησαυρών Τέρι Χέρμπερτ, θαμμένα στο χωράφι φίλου του αγρότη. Τοπικός δικαστής έδωσε στα αντικείμενα τον χαρακτηρισμό «θησαυρός», που σημαίνει ότι ανήκουν πλέον στο αγγλικό Στέμμα. Η εποχή των Αγγλοσαξόνων, των μακρινών προγόνων των σημερινών Βρετανών, είναι πολύ σκοτεινή.

ΛΟΝΔΙΝΟ Ενας ανεκτίμητος θησαυρός ανακαλύφθηκε πρόσφατα στο Σταφορντσάιρ της Βρετανίας. Πρόκειται για περίπου 1.500 αντικείμενα, πολλά από τα οποία είναι χρυσά και ασημένια. Τα ανακάλυψε με ανιχνευτή μετάλλων ο ερασιτέχνης κυνηγός θησαυρών Τέρι Χέρμπερτ, θαμμένα στο χωράφι φίλου του αγρότη. Τοπικός δικαστής έδωσε στα αντικείμενα τον χαρακτηρισμό «θησαυρός», που σημαίνει ότι ανήκουν πλέον στο αγγλικό Στέμμα.

Η εποχή των Αγγλοσαξόνων, των μακρινών προγόνων των σημερινών Βρετανών, είναι πολύ σκοτεινή. Ηταν ένας λαός γερμανικής καταγωγής που κυριάρχησε στη βρετανική νήσο 600 χρόνια, από το 410 (μετά την αποχώρηση των Ρωμαίων) ως το 1066 μ.Χ. οπότε ηττήθηκαν από τους επελαύνοντες Νορμανδούς στην ιστορική μάχη του Χάστινγκς τον Οκτώβριο εκείνης της χρονιάς.

Το βάρος των χρυσών αντικειμένων είναι πέντε κιλά και των ασημένιων δυόμισι κιλά. Ο Λέσλι Γουέμπστερ , πρώην έφορος στο Τμήμα Προϊστορίας και Ευρώπης του Βρετανικού Μουσείου, δήλωσε ότι τα ευρήματα «δεν αποκλείεται να αλλάξουν, ίσως μάλιστα ριζικά, τις απόψεις μας για την Αγγλία της εποχής εκείνης». Οταν ολοκληρωθεί από το μουσείο η αποτίμηση του θησαυρού, ο κ. Χέρμπερτ και ο ιδιοκτήτης του αγρού θα μοιρασθούν τα νόμιμα εύρετρα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk