«ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ 2009»

Με ρεκόρ συμμετοχής αρχίζει σήμερα ο αγώνας

Στα βήματα του Φειδιππίδη θα βαδίσουν από σήμερα το πρωί (εκκίνηση 07.00 μπροστά από το Ηρώδειο) 343 αθλητές – αριθμός ρεκόρ- υπεραποστάσεων από 33 χώρες που παίρνουν μέρος στον 27ο Διεθνή Αγώνα Δρόμου «Σπάρταθλον 2009». Μεταξύ των αγωνιζομένων θα βρίσκονται και 36 γυναίκες, ενώ η Ελλάδα συμμετέχει με 27 αθλητές. Οι αθλητές θα διανύσουν τη διαδρομή Αθήνα- Σπάρτη απόστασης 246 χλμ. και αναμένεται να φθάσουν στην πρωτεύουσα της Λακωνίας το Σάββατο. Το έπαθλο για τους δρομείς που θα τερματίσουν μπροστά από το άγαλμα του Λεωνίδα είναι ένα κλαδί ελιάς και νερό από τον ποταμό Ευρώτα.

Με ρεκόρ  συμμετοχής  αρχίζει σήμερα  ο αγώνας | tovima.gr

Στα βήματα του Φειδιππίδη θα βαδίσουν από σήμερα το πρωί (εκκίνηση 07.00 μπροστά από το Ηρώδειο) 343 αθλητές – αριθμός ρεκόρ- υπεραποστάσεων από 33 χώρες που παίρνουν μέρος στον 27ο Διεθνή Αγώνα Δρόμου «Σπάρταθλον 2009».

Μεταξύ των αγωνιζομένων θα βρίσκονται και 36 γυναίκες, ενώ η Ελλάδα συμμετέχει με 27 αθλητές. Οι αθλητές θα διανύσουν τη διαδρομή Αθήνα- Σπάρτη απόστασης 246 χλμ. και αναμένεται να φθάσουν στην πρωτεύουσα της Λακωνίας το Σάββατο.

Το έπαθλο για τους δρομείς που θα τερματίσουν μπροστά από το άγαλμα του Λεωνίδα είναι ένα κλαδί ελιάς και νερό από τον ποταμό Ευρώτα. Οι καιρικές συνθήκες αναμένονται ευνοϊκές για τους αθλητές, καθώς προβλέπεται να έχει συννεφιά και θερμοκρασία 25- 27 βαθμούς Κελσίου.

Αποκλειστικός χορηγός της διοργάνωσης είναι για έκτη διαδοχική χρονιά το ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».

Αθλητισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk