ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Λειτουργία στη νοηματική γλώσσα

Στη νοηματική γλώσσα θα τελεστεί το πρωί της Κυριακής η Θεία Λειτουργία στον ναό των Αγίων Πάντων στην Καλλιθέα, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου. Πρόκειται για ένα πιλοτικό πρόγραμμα που ξεκινάει την Κυριακή σε έναν ναό όπου ο εφημέριος πατήρ Ανάργυρος Σιγάλας είχε αναλάβει πολλές αντίστοιχες πρωτοβουλίες τόσο για την τέλεση της λειτουργίας στη νοηματική γλώσσα όσο και για την ανάγνωση των ευαγγελικών και πατερικών κειμένων από τυφλούς μέσω ειδικού συστήματος. Το πρωί της Κυριακής, με ειδικό διερμηνέα της νοηματικής γλώσσας τον θεολόγο κ.

Λειτουργία στη νοηματική γλώσσα | tovima.gr

Στη νοηματική γλώσσα θα τελεστεί το πρωί της Κυριακής η Θεία Λειτουργία στον ναό των Αγίων Πάντων στην Καλλιθέα, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου. Πρόκειται για ένα πιλοτικό πρόγραμμα που ξεκινάει την Κυριακή σε έναν ναό όπου ο εφημέριος πατήρ Ανάργυρος Σιγάλας είχε αναλάβει πολλές αντίστοιχες πρωτοβουλίες τόσο για την τέλεση της λειτουργίας στη νοηματική γλώσσα όσο και για την ανάγνωση των ευαγγελικών και πατερικών κειμένων από τυφλούς μέσω ειδικού συστήματος.

Το πρωί της Κυριακής, με ειδικό διερμηνέα της νοηματικής γλώσσας τον θεολόγο κ. Στράτο Πατρινό, οι πιστοί που αντιμετωπίζουν προβλήματα ακοής θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν πλήρως τη Θεία Λειτουργία που θα τελέσει ο Αρχιεπίσκοπος. Και πρόκειται για ένα πιλοτικό πρόγραμμα το οποίο πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδος με στόχο την επέκτασή του και σε άλλους ναούς.

Ο Αρχιεπίσκοπος που προχθές το απόγευμα συγκάλεσε ιερατική σύναξη στην οποία συμμετείχαν οι προϊστάμενοι όλων των ναών της Αθήνας τόνισε την ανάγκη ανάληψης τέτοιων πρωτοβουλιών. Και στηλίτευσε την απραξία και την κακοδιαχείριση που παρουσιάζουν τα οικονομικά πολλών ναών, καθώς και τα τυχερά που εισπράττουν ιερείς, παρά τις επισημάνσεις του και τις προτροπές του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Ιερώνυμος επέπληξε πολλούς προϊσταμένους ναών οι οποίοι, όπως είπε, αδιαφορούν και δεν αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες για τη στήριξη των ενοριτών τους.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk