Συνέντευξη σε ιταλικό περιοδικό

«Θα ποντάρουμε σε πράσινη, οικολογική οικονομία», τονίζει ο Γ.Παπανδρέου

Πιο δίκαιη φορολόγηση, υψηλότεροι μισθοί και συντάξεις και καταπολέμηση της φοροδιαφυγής είναι τα υλικά της συνταγής για την ανάκαμψη της οικονομίας, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γ.Παπανδρέου, ο οποίος έδωσε συνέντευξη σε ένθετο περιοδικό της ιταλικής εφημερίδας «La Repubblica». «Θα ποντάρουμε στην πράσινη οικονομία», τόνισε.

Πιο δίκαιη φορολόγηση, υψηλότερους μισθούς και συντάξεις και καταπολέμηση της φοροδιαφυγής υπόσχεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γ.Παπανδρέου, μέσα από συνέντευξή του στο περιοδικό «Il Venerdi», ένθετο της ιταλικής εφημερίδας «La Repubblica»

«Ο Καραμανλής είχε υποσχεθεί την αλλαγή, αλλά είδαμε μόνον κρίση, διαφθορά και πελατειακές σχέσεις», τονίζει ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι η δική του συνταγή για την οικονομική ανάκαμψη είναι «πιο δίκαιη φορολόγηση, υψηλότεροι μισθοί και συντάξεις, καταπολέμηση της φοροδιαφυγής»

»Θα δημοσιοποιήσουμε όλες τις δαπάνες και θα ποντάρουμε στην πράσινη, οικολογική οικονομία, για την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας», πρόσθεσε.

Μιλώντας για την οικογένειά του και με τον πατέρα του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε:

«Όσα έμαθα από την οικογένειά μου ήταν βασικής σημασίας, και όχι μόνο από πολιτικής άποψης. Ο πατέρας μου, μου μετέδωσε την ικανότητα κριτικής ανάλυσης στα κοινωνικά θέματα, αλλά και το αίσθημα δικαιοσύνης και αφοσίωσης προς τους φτωχότερους».

Για το ζήτημα των «μεγάλων πολιτικών δυναστειών της Ελλάδας», ο Γιώργος Παπανδρέου εξηγεί ότι «δεν συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα. Οι πολίτες, σε φάσεις μεγάλης αβεβαιότητας, εντοπίζουν στις πολιτικές δυναστείες, ένα στοιχείο σταθερότητας».

«Το 2004, με επέλεξαν, με την ανοικτή διαδικασία εκλογής προέδρου του κόμματος, εννιακόσιες χιλιάδες ψηφοφόροι, το 9% των πολιτών. Αν πίστευα πως βρίσκομαι εκεί που είμαι μόνο χάρη στο επώνυμό μου, θα εγκατέλειπα την πολιτική», τόνισε.

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ακόμη ότι σοσιαλισμός σημαίνει «να δώσουμε περισσότερη δύναμη στους πολίτες και να τους πληροφορούμε, για να τους βοηθάμε να λαμβάνουν αποφάσεις. Σημαίνει, επίσης, κοινωνική δικαιοσύνη και νέα σχέση με το περιβάλλον»

»Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα από τα λίγα σοσιαλιστικά κόμματα, που κέρδισαν στις τελευταίες ευρωεκλογές. Είμαστε ένα υπόδειγμα διαφάνειας και δημοκρατικής ευρύτητας. Οι προοδευτικές δυνάμεις χάνουν όταν αποδέχονται μια -με κάθε κόστος- ιδέα ανάπτυξης. Κερδίζουν όταν ξέρουν να εκδημοκρατικοποιούν και να κάνουν πιο δίκαιη την παγκοσμιοποίηση».

Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk