Σύγκρουση Παναγόπουλου – Βερναδάκη για τα προγράμματα Σταζ

Ανοιχτή κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ του προέδρου της ΓΣΕΕ κ. Ι.Παναγόπουλου και του πρώην διοικητή του ΟΑΕΔ και υποψήφιου βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Γ. Βερναδάκη με αφορμή τα προγράμματα Σταζ και την καταγγελία του προέδρου της Συνομοσπονδίας ότι τα συγκεκριμένα προγράμματα χρηματοδοτούνται από εθνικούς και όχι από κοινοτικούς πόρους, όπως ισχυρίστηκε ο Πρωθυπουργός. Ο κ. Βερναδάκης σε χθεσινή δήλωσή του επιμένει ότι «τα προγράμματα Stage χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ενωση, ακόμη και αυτά που για λόγους ταχύτητας εφαρμογήςεγκρίνονται και χρηματοδοτούνται αρχικά από εθνικούς πόρους».

Σύγκρουση  Παναγόπουλου  – Βερναδάκη  για τα προγράμματα Σταζ | tovima.gr

Ανοιχτή κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ του προέδρου της ΓΣΕΕ κ. Ι.Παναγόπουλου και του πρώην διοικητή του ΟΑΕΔ και υποψήφιου βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Γ. Βερναδάκη με αφορμή τα προγράμματα Σταζ(Stage) και την καταγγελία του προέδρου της Συνομοσπονδίας ότι τα συγκεκριμένα προγράμματα χρηματοδοτούνται από εθνικούς και όχι από κοινοτικούς πόρους, όπως ισχυρίστηκε ο Πρωθυπουργός.

Ο κ. Βερναδάκης σε χθεσινή δήλωσή του επιμένει ότι «τα προγράμματα Σταζ χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ενωση, ακόμη και αυτά που για λόγους ταχύτητας εφαρμογήςεγκρίνονται και χρηματοδοτούνται αρχικά από εθνικούς πόρους».

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ επανέρχεται καταγγέλλοντας τον κ. Βερναδάκη ότι «διαστρεβλώνει το αληθές περιεχόμενο των καταγγελιών του,παραπλανώντας ακόμη και σήμερα την κοινή γνώμη και εκθέτοντας περαιτέρω τον αρχηγό της ΝΔ, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι τα προγράμματα Σταζ είναι χρηματοδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Ενωση».

Ο κ. Παναγόπουλος καλεί τον πρώην διοικητή «να σιωπήσει» και προσθέτει ότι, εκτός από την υπουργική απόφαση που δημοσιοποίησε, θα δώσει στη δημοσιότητα και επιστολή του ΟΑΕΔ προς το υπουργείο Εσωτερικών «όπου με απόλυτη καθαρότητα δηλώνεται ότι τα προγράμματα αυτά δεν είναι χρηματοδοτούμενα ή συγχρηματοδοτούμενα από την ΕυρωπαϊκήΕνωση αλλά μόνο από πόρους του ΟΑΕΔ». Στη δήλωσή του ο κ. Βερναδάκης σημειώνει ότι το πρόγραμμα στο οποίο αναφέρεται ο κ. Παναγόπουλος εγκρίθηκε τον Μάιο του 2009 και αφορά 12.000 θέσεις απόκτησης εργασιακής εμπειρίας, δηλαδή θέσεις μαθητείας με μισθό, και έως σήμερα έχουν τοποθετηθεί συνολικά περίπου 7.000 άνεργοι νέοι. Με την προκήρυξη των εκλογών στις 4 Σεπτεμβρίου διεκπεραιώθηκαν από τις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ όλα τα αιτήματα φορέων για τοποθετήσεις Σταζ που εκκρεμούσαν έως αυτή την ημερομηνία και καμία τοποθέτηση δεν έγινε μετά τις 10 Σεπτεμβρίου, ημέρα κατά την οποία παραιτήθηκε ο διοικητής του ΟΑΕΔ προκειμένου να είναι υποψήφιος.

Απαντώντας ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ σημειώνει ότι ο κ. Βερναδάκης σιωπά για τις καταγγελίες σχετικά με τις παραποιημένες συμβάσεις, την παραποιημένη σφράγιση και υπογραφή των συμβάσεων πρόσληψης με Σταζ. Επίσης σιωπά για το γεγονός ότι από το γραφείο του- από την ημέρα της παραίτησής του και για μία εβδομάδα- έφευγαν κιβώτια με προγράμματα Σταζ προς φορείς του Δημοσίου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ακόμη και τώρα, αντί να αναλάβει τις ευθύνες του, τις μεταθέτει σε απλούς εργαζομένους στον οργανισμό.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk