Κορυφώνεται η αντιπαράθεση

Προεκλογικά φυλλάδια και κομματικές επιχορηγήσεις στην κόντρα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

Συνεχίζεται η κόντρα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με αφορμή τις οικονομικές εξαγγελίες με τον Γιώργο Κουμουτσάκο να επανέρχεται στο φυλλάδιο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης που αφορά στην προστασία των δανειοληπτών. Ο Γ.Παπακωνσταντίνου έκανε λόγο για επιχορηγήσεις φορέων σε εκλογική περιφέρεια υφυπουργού της κυβέρνησης.

Συνεχίζεται η κόντρα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με αφορμή τις οικονομικές εξαγγελίες με τον Γιώργο Κουμουτσάκο να επανέρχεται στο φυλλάδιο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης που αφορά στην προστασία των δανειοληπτών.

Στη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο εκπρόσωπος της ΝΔ δήλωσε χαρακτηριστικά: «Σας συνιστώ αυτό το φυλλάδιο να το κρατήσετε γιατί αποκτά συλλεκτική αξία, καθώς σήμερα το ΠΑΣΟΚ το απέσυρε μαζικά από τα προεκλογικά του περίπτερα.»

Ο ίδιος απέρριψε το επιχείρημα του ΠΑΣΟΚ ότι το φυλλάδιο είναι του περασμένου έτους, λέγοντας ότι τα φυλλάδια για τους δανειολήπτες είναι σημερινά. Επικαλέστηκε μάλιστα ανάρτηση στο Δικτυακό Τόπο του ΠΑΣΟΚ με ημερομηνία 12 Σεπτεμβρίου 2009.

Για τα προγράμματα stage υποστήριξε ότι ακόμα και η ΓΣΕΕ έχει υποβάλλει σχετικό αίτημα και κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι δημιουργεί θέμα για τις προεκλογικές του ανάγκες.

Για τις δημοσκοπήσεις ο ίδιος είπε ότι ο πολιτικός διάλογος απελευθερώνεται, γίνεται πιο ουσιαστικός και πιο συγκεκριμένος, χωρίς να εγκλωβίζεται στα στοιχεία και στους αριθμούς των δημοσκοπήσεων, ενώ υπεραμύνθηκε της επιλογής της κυβέρνησης για απαγόρευση των δημοσκοπήσεων 15 ημέρες πριν τις εκλογές.

Σημειώνεται ότι για το θέμα της δημοσίευσης δημοσκοπήσεων σε προσωπικές ιστοσελίδες (blogs), ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ι.Σακελάκος διέταξε τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης.

Ο εισαγγελέας έχει εντολή να άρει το ηλεκτρονικό απόρρητο, ώστε να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι των επίμαχων σελίδων και ακολούθως οι υπεύθυνοι των δημοσκοπικών εταιρειών που ενδεχομένως διοχέτευσαν πληροφορίες.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου επικαλέστηκε έγγραφο από το οποίο προκύπτει επιχορήγηση φορέων σε μία εκλογική περιφέρεια υφυπουργού της κυβέρνησης με το ποσό των 100 χιλιάδων ευρώ σε μία μόνο μέρα.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου κάλεσε τον πρωθυπουργό να πάψει να μιλά για σπατάλη του δημοσίου χρήματος, ενώ διευκρίνισε ότι εφόσον η κυβέρνηση ζητήσει το όνομα του υφυπουργού, το ΠΑΣΟΚ θα το δώσει.

Ο ίδιος είπε ότι ο Κ.Καραμανλής συμπεριφέρεται σαν τον Τσώρτσιλ: «υπόσχεται αίμα, δάκρυα και ιδρώτα. Όμως ο Βρετανός πρωθυπουργός είχε απέναντί του έναν πραγματικό εχθρό. Ο κ. Καραμανλής έχει απέναντί του την αδράνεια και τα λάθη των ίδιων των πολιτικών του» σημείωσε.

Ατυχή χαρακτήρισε τον παραλληλισμό Παπακωνσταντίνου ο κ. Κουμουτσάκος.

Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk