Οι πέντε ερωτήσεις του ΠαΣοΚ προς τον κ. Καραμανλή

Συγκεκριμένες απαντήσεις από τον Πρωθυπουργό αξιώνει από χθες η Ιπποκράτους, αντικρούοντας έτσι την ενορχηστρωμένη προσπάθεια εκφοβισμού των πολιτών, την οποία καταμαρτυρεί το ΠαΣοΚ στον κ. Κ. Καραμανλή με αφορμή τις τοποθετήσεις του των τελευταίων ημερών. Από την Ιπποκράτους σημειώθηκε χθες ότι ο Πρωθυπουργός επιχειρεί να εκφοβίσει τον κόσμο με αναφορές και υπαινιγμούς σε θέματα οικονομίας, φορολογίας, εισοδημάτων, αλλά και στα εθνικά θέματα. Παράλληλα, τέθηκε εκ νέου το ερώτημα κατά πόσον τα στοιχεία που παρουσιάζει η κυβέρνηση για την οικονομία είναι τα πραγματικά.

Οι πέντε ερωτήσεις του ΠαΣοΚ προς τον κ. Καραμανλή | tovima.gr

Συγκεκριμένες απαντήσεις από τον Πρωθυπουργό αξιώνει από χθες η Ιπποκράτους, αντικρούοντας έτσι την ενορχηστρωμένη προσπάθεια εκφοβισμού των πολιτών, την οποία καταμαρτυρεί το ΠαΣοΚ στον κ. Κ. Καραμανλή με αφορμή τις τοποθετήσεις του των τελευταίων ημερών.

Από την Ιπποκράτους σημειώθηκε χθες ότι ο Πρωθυπουργός επιχειρεί να εκφοβίσει τον κόσμο με αναφορές και υπαινιγμούς σε θέματα οικονομίας, φορολογίας, εισοδημάτων, αλλά και στα εθνικά θέματα. Παράλληλα, τέθηκε εκ νέου το ερώτημα κατά πόσον τα στοιχεία που παρουσιάζει η κυβέρνηση για την οικονομία είναι τα πραγματικά. Κατηγορηματική διαβεβαίωση ότι το ΠαΣοΚ δεν πρόκειται να αυξήσει τους φορολογικούς συντελεστές έδωσε εξάλλου χθες εκ νέου ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, υπογραμμίζοντας ότι δεν θα υπάρξει περαιτέρω φορολόγηση των μεσαίων και χαμηλών εισοδημάτων, αλλά μεγαλύτερη φορολόγηση των υψηλών εισοδημάτων, των μεγαλομετόχων και της μεγάλης ακίνητης περιουσίας. Την ίδια στιγμή, πάντως, η κυρία Λούκα Κατσέλη μιλούσε (από τη συχνότητα του ραδιοφωνικού σταθμού City 99,5) για αναθεώρηση κλιμακίων και φορολογικών συντελεστών και ανέφερε ενδεικτικά: «Μπορώ να πω με ακρίβεια ότι κάποιος που έχει εισοδήματα έως 30.000 ευρώ θα έχει χαμηλότερο φορολογικό βάρος».

Οπως σημειώνουν στο ΠαΣοΚ, ο κ. Καραμανλής και τα στελέχη της ΝΔ ακολουθούν τις τελευταίες ημέρες μια πολύ συγκεκριμένη τακτική και αναφέρονται σχεδόν αποκλειστικά στο ΠαΣοΚ. «Δεν μας λέει τι πρόγραμμα έχει για τη χώρα. Επιχειρεί να πείσει τους πολίτες για το πόσο κακό θα ήταν το ΠαΣοΚ» υπογράμμισε ο κ. Παπακωνσταντίνου και συμπλήρωσε ότι ο κ. Καραμανλής δίνει «μια μάχη οπισθοφυλακής, την οποία δεν μπορεί να κερδίσει».

Στο πλαίσιο αυτό το ΠαΣοΚ έθεσε χθες πέντε συγκεκριμένες ερωτήσεις προς τον κ. Καραμανλή:

1 «Γιατί η ΝΔ δεν λέει “υπεύθυνα” στους πολίτες ότι η πολιτική της τα προηγούμενα χρόνια απέτυχε;».

Εννοούν με αυτό τους πέντε προϋπολογισμούς που δεν τηρήθηκαν, τη διπλή επιτήρηση, την υποχώρηση της ανταγωνιστικότητας και τα 100 δισ. ευρώ νέο χρέος.

2 «Γιατί η ΝΔ δεν λέει “υπεύθυνα” στους πολίτεςποιους ευνόησε όλα αυτά τα χρόνια με την πολιτική της;».

Ως προς αυτό το σημείο από το ΠαΣοΚ σημειώνεται ότι τα τελευταία χρόνια χαρίστηκαν στους μεγαλομετόχους περισσότερα από 4 δισ. ευρώ, ενώ ιδιαίτερης εύνοιας έχουν τύχει τα εισοδήματα άνω των 100.000 ευρώ και οι περιουσίες άνω του 1 εκατ. ευρώ.

3 «Γιατί η ΝΔ δεν λέει “υπεύθυνα” στους πολίτες ότι το σχέδιό της για την έξοδο της χώρας από την κρίση έχει ήδη χρεοκοπήσειότι δεν έχει με τι να διαπραγματευτεί στην ΕΕ;».

4 «Γιατί η ΝΔ δεν λέει “υπεύθυνα” στους πολίτες ότι τα μόνα μέτρα που έχει για τη διάσωση δήθεν της οικονομίας είναι: α) τα επιδόματα,αντί αυξήσεων σε μισθούς και συντάξεις που θα στερούν ισόβια μισθολογικά,ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα,και β) η επιλεκτική εφαρμογή (κατ΄ ουσίαν κατάργηση) των συλλογικών συμβάσεων εργασίας;».

5 «Γιατί η ΝΔ δεν λέει “υπεύθυνα” στους πολίτες ότι δεν σκοπεύει να κάνει τίποτε τους επόμενους μήνες για τα πραγματικά προβλήματα της οικονομίας;».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk