Στόχος η «πράσινη» ενέργεια

Με τον πρόεδρο της ΔΕΗ συναντήθηκαν οι Οικολόγοι – Πράσινοι

Συνάντηση με τον πρόεδρο της ΔΕΗ Τάκη Αθανασόπουλο και ομάδα διευθυντικών στελεχών της επιχείρησης είχαν ο επικεφαλής της προεκλογικής καμπάνιας των Οικολόγων – Πράσινων Νίκος Χρυσόγελος και οι υπεύθυνοι του τομέα Κλίματος, Ενέργειας και Μεταφορών.

Συνάντηση με τον πρόεδρο της ΔΕΗ κ. Τάκη Αθανασόπουλο και ομάδα διευθυντικών στελεχών της επιχείρησης είχαν την Παρασκευή ο επικεφαλής της προεκλογικής καμπάνιας των Οικολόγων – Πράσινων κ. Νίκος Χρυσόγελος και οι υπεύθυνοι του τομέα Κλίματος, Ενέργειας και Μεταφορών κ.κ. Τάσο Κρομμύδα και Κωνσταντίνο Κατώπη.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν ο ρόλος της ΔΕΗ στο πλαίσιο μιας νέας ενεργειακής πολιτικής. Εκ μέρους της ΔΕΗ, παρουσιάστηκε ο στρατηγικός σχεδιασμός, καθώς και οι δραστηριότητες της επιχείρησης στην αποκατάσταση εδαφών στα λιγνιτορυχεία και στους υδροηλεκτρικούς σταθμούς.

Οι εκπρόσωποι των Οικολόγων – Πράσινων τόνισαν πως η στροφή στην εξοικονόμηση και στην πράσινη ενέργεια είναι πλέον απόλυτη αναγκαιότητα, καθώς οποιαδήποτε αποτυχία στο στόχο αυτό θα έχει εκτός από περιβαλλοντικές και τεράστιες οικονομικές συνέπειες.

Ακόμη εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την αναλυτική ενημέρωση που τους εγινε, καθώς και για το γεγονός ότι η ΔΕΗ φαίνεται να λαμβάνει υπόψη στο σχεδιασμό της την περιβαλλοντική παράμετρο.

Σε δήλωσή του μετά τη συνάντηση ο κ. Ν. Χρυσόγελος δήλωσε ότι χρειάζεται ολοκληρωμένη στρατηγική για την ενέργεια, που να φτάνει μέχρι το 2030-50, στην οποία θα ενσωματώνεται η στρατηγική για την προστασία του κλίματος.

Από την πλευρά του ο κ. Τάκης Αθανασόπουλος είπε ότι χρειάζεται να χαραχθεί μια πολιτική που να προστατεύει το περιβάλλον και η οποία να συνδέει το παρόν με το μέλλον της χώρας και τις σύγχρονες ανάγκες.

Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk