ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΥΔΗΣ «Το ΠαΣοΚ έκανε την αναγκαία αυτοκριτική και κάθαρση»

Oι «τεχνικοί της εξουσίας» δεν έχουν θέση μέσα στο ΠαΣοΚ, αναφέρει ο κ. Δ. Καρύδης , υποψήφιος βουλευτής Α΄ Πειραιώς με το ΠαΣοΚ, αναφερόμενος σε όσους ράβουν από τώρα κοστούμια εξουσίας. Η Ελλάδα χρειάζεται, προσθέτει, καθαρές θέσεις, «σηκωμένα μανίκια» και εμμονή στο όραμα για μια ισχυρή χώρα, για μια δίκαιη κοινωνία. – Πώς κρίνετε τον αποκλεισμό του κ. Κ. Σημίτη από τα ψηφοδέλτια και από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας; «Ο Κώστας Σημίτης αποτελεί σημαντικό κεφάλαιο τόσο για τη χώρα όσο και για το ΠαΣοΚ.

«τεχνικοί της εξουσίας» δεν έχουν θέση μέσα στο ΠαΣοΚ, αναφέρει ο κ. Δ. Καρύδης , υποψήφιος βουλευτής Α΄ Πειραιώς με το ΠαΣοΚ, αναφερόμενος σε όσους ράβουν από τώρα κοστούμια εξουσίας. Η Ελλάδα χρειάζεται, προσθέτει, καθαρές θέσεις, «σηκωμένα μανίκια» και εμμονή στο όραμα για μια ισχυρή χώρα, για μια δίκαιη κοινωνία.

Πώς κρίνετε τον αποκλεισμό του κ. Κ. Σημίτη από τα ψηφοδέλτια και από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας;

«Ο Κώστας Σημίτης αποτελεί σημαντικό κεφάλαιο τόσο για τη χώρα όσο και για το ΠαΣοΚ. Το έργο του Κώστα Σημίτη είναι σημαντικό και μεγάλο για την Ελλάδα και αυτό που προέχει σήμερα είναι η αλλαγή στη διακυβέρνηση, στο τιμόνι της χώρας, από την κάκιστη κυβέρνηση της ΝΔ. Σε αυτή την πορεία είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι. Αυτό καταγράφτηκε και από τον Κώστα Σημίτη μετά και τη δήλωσή του για τη νίκη του ΠαΣοΚ και την αλλαγή στο τιμόνι της χώρας».

Τι θα αλλάξει με μια ψήφο προς το ΠαΣοΚ στον Πειραιά;

«Οι πολίτες του Πειραιά και των νησιών τα τελευταία πεντέμισι χρόνια βίωσαν την απουσία ενός αναπτυξιακού σχεδίου που θα έδινε στην πόλη τη θέση που πραγματικά της αξίζει. Αυτό που θα αλλάξει με μια ψήφο προς το ΠαΣοΚ στον Πειραιά είναι η αναστροφή της φθίνουσας πορείας για τον Πειραιά και τα νησιά μας. Κεντρική μας προτεραιότητα είναι η αποκατάσταση της ποιότητας ζωής και του περιβάλλοντος στην πόλη με σημαντικές παρεμβάσεις ζωνών πρασίνου στη ΧΡΩΠΕΙ, η μετεγκατάσταση του Πανεπιστημίου Πειραιώς, η σύνδεση του Πειραιά με το μεταφορικό σύστημα με την ολοκλήρωση και επιτά χυνση της ανάπτυξης του δικτύου του τραμ και του μετρό, η δημιουργία νέου αναπτυξιακού προτύπου με πράσινη ανάπτυξη η οποία σέβεται τον άνθρωπο και το περιβάλλον».

Τι νομίζετε ότι θα αλλάξει αυτή τη φορά με κυβέρνηση ΠαΣοΚ;

«Το ΠαΣοΚ στη φάση της αντιπολίτευσης έκανε την αναγκαία αυτοκριτική και κάθαρση. Το σημαντικότερο όμως είναι το άνοιγμά του και η προσήλωση σε νέες ιδέες και αξίες, όπως η συμμετοχική δημοκρατία και οι ανοιχτές διαδικασίες και η ανάπτυξη δεσμών με την κοινωνία των πολιτών. Οι συνέπειες αυτών φάνηκαν από τον εμπλουτισμό του προγραμματικού λόγου του σε θέματα όπως το περιβάλλον με πολύ καινοτόμο τρόπο, από τον καθαρό προοδευτικό προγραμματικό λόγο στην οικονομία και σίγουρα από τις πρωτοποριακές προτάσεις για την αλλαγή του πολιτικού συστήματος. Αρα οι βασικές αλλαγές θα είναι στο ηθικό υπόβαθρο και στην οικοδόμηση μιας νέας δημιουργικής διαφανούς σχέσης μεταξύ του κράτους και του πολίτη που θα οδηγήσει στην εθνική ανάταξη».

Πόσο συμβατή με την αυτοδυναμία είναι η προοπτική μιας μετεκλογικής συνεργασίας;

«Η αυτοδυναμία αφορά πρωτίστως την πολιτική συγκρότηση των θέσεων και δευτερευόντως τις εκλογικές συνεργασίες, Η ανοιχτή δράση και οι συνεργασίες αποτελούν κεντρική προτεραιότητα για τη σύνθεση, ή μάλλον ανασύνθεση, ενός ισχυρού προοδευτικού κοινωνικού και πολιτικού ρεύματος».

-Οταν ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ λέει ότι όσοι ετοιμάζουν κοστούμια θα τους μείνουν στις ντουλάπες, ποιους νομίζετε ότι έχει κατά νουν;

«Πιστεύω ότι έχει στο μυαλό του τους “τεχνικούς της εξουσίας”, αυτοί δεν χρειάζονται στο σημερινό ΠαΣοΚ και συμφωνώ απόλυτα με την ουσία αλλά και την ευκρίνεια αυτής της θέσης. Η χώρα μας μετά την καταστροφική διακυβέρνηση της ΝΔ χρειάζεται καθαρές θέσεις, “σηκωμένα μανίκια” και εμμονή στο όραμα για μια ισχυρή Ελλάδα, για μια δίκαιη κοινωνία». Πώς θα πρέπει να κινηθεί το ΠαΣοΚ ώστε να εξασφαλίσει κοινωνική συναίνεση;

«Η εκπόνηση του προγράμματος του ΠαΣοΚ είναι αποτέλεσμα πολλών διεργασιών, τόσο σε κλαδικό όσο και σε τοπικό επίπεδο. Η ευρύτατη διαβούλευση στην κοινωνία των πολιτών με τη χρήση όλων των μεθόδων προκάλεσε κοινωνική κινητοποίηση και δημιούργησε συνθήκες ευρύτατης συναίνεσης, πετυχαίνοντας και πλούτο ιδεών και συμμετοχή. Κατά συνέπεια, αυτό που απαιτείται τώρα είναι οικοδόμηση κλίματος εμπιστοσύνης στους πολίτες, ενεργοποίηση των δημιουργικών δυνάμεων της Ελλάδας και της Διασποράς και πολλή δημιουργική δουλειά και ανιδιοτελής δράση».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk