Το ναυάγιο Αγούδημου αφήνει 600 ανέργους

Στον δρόμο βρίσκονται πλέον 600 εργαζόμενοι, ναυτικοί και διοικητικό προσωπικό, της GΑ Ferries του κ. Γερ. Αγούδημου μετά την κατάσχεση των πλοίων της εταιρείας από προμηθευτές της, τράπεζες, αλλά και τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς, ενώ την ίδια ώρα σε κρίσιμη κατάσταση βρίσκονται οι Φούρνοι Ικαρίας οι οποίοι δεν έχουν εδώ και 15 μέρες ακτοπλοϊκή σύνδεση με τον Πειραιά, μετά τη διακοπή των δρομολογίων των πλοίων της παραπάνω εταιρείας. Την ίδια ώρα που οι ναυτικοί της εταιρείας …

Στον δρόμο βρίσκονται πλέον 600 εργαζόμενοι, ναυτικοί και διοικητικό προσωπικό, της GΑ Ferries του κ. Γερ. Αγούδημου μετά την κατάσχεση των πλοίων της εταιρείας από προμηθευτές της, τράπεζες, αλλά και τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς, ενώ την ίδια ώρα σε κρίσιμη κατάσταση βρίσκονται οι Φούρνοι Ικαρίας οι οποίοι δεν έχουν εδώ και 15 μέρες ακτοπλοϊκή σύνδεση με τον Πειραιά, μετά τη διακοπή των δρομολογίων των πλοίων της παραπάνω εταιρείας.

Την ίδια ώρα που οι ναυτικοί της εταιρείας βρίσκονται άνεργοι και οι Φούρνοι δεν έχουν ούτε φάρμακα, αλλά ούτε και τρόφιμα, το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας βρίσκεται σε κατάσταση διάλυσης αφού η πολιτική ηγεσία του το έχει εγκαταλείψει προς άγραν ψήφων. Και ενώ κανείς δεν βρίσκεται από την κυβέρνηση να δώσει λύσεις στα προβλήματα αυτά, η GΑ Ferries κατάφερε να αναβάλει ως τον Νοέμβριο τους πλειστηριασμούς έξι πλοίων της. Την ίδια περίοδο εξάλλου έχει προγραμματισθεί να πραγματοποιηθούν άλλοι δύο πλειστηριασμοί για αντίστοιχο αριθμό πλοίων του.

Πολλοί ναυτικοί που εργάζονταν στα πλοία της εταιρείας έχουν ήδη προχωρήσει, έπειτα από υπόδειξη της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, σε επισχέσεις εργασίας, χωρίς όμως να είναι ξεκάθαρο το τι μέλλει γενέσθαι και το ποια θα είναι η τύχη αυτών των επισχέσεων εργασίας. Εκτός όμως από τους εργαζομένους σε πλήρη αδυναμία να είναι αποτελεσματική είναι και η ίδια η ΠΝΟ, λόγω των συνθηκών που επικρατούν στο υπουργείο. Τα οκτώ πλοία του κ. Αγούδημου έχουν κατασχεθεί για χρέη ύψους 19 εκατομμυρίων ευρώ από ναυπηγοεπισκευαστικές μονάδες, εταιρείες πετρελαιοειδών, τον ΟΛΠ, αλλά και τράπεζες. Σύμφωνα με εκτιμήσεις στα επτά εκατομμύρια ευρώ ανέρχονται οι οφειλές της GΑ Ferries προς το Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο, ενώ άγνωστο είναι το συνολικό ποσό που οφείλει η εταιρεία σε πιστωτές της.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk