Στο άρμα της Μotor Οil το δίκτυο της Shell

Με την απόκτηση του δικτύου πρατηρίων της Shell από τη Μotor Οil που ανακοινώθηκε χθες, κλείνει ο βασικός κύκλος αλλαγών στην κορυφή του κλάδου των καυσίμων και οι βασικοί παίκτες πλέον είναι δύο: ο όμιλος των ΕΛΛΠΕ με την ΕΚΟ και την ΒΡ και ο όμιλος της Μotor Οil (Ελλάς) με την ΑVΙΝ και τη Shell. Ο ελληνικός όμιλος, συμφερόντων του κ. Β. Βαρδινογιάννη, εξαγόρασε εκτός από τα πρατήρια βενζινών και ντίζελ και τη Shell Gas. Το συνολικό τίμημα και για τις δύο εταιρείες έφτασε τα 245,6 εκατ.

Στο άρμα της Μotor Οil το δίκτυο της Shell | tovima.gr

Με την απόκτηση του δικτύου πρατηρίων της Shell από τη Μotor Οil που ανακοινώθηκε χθες, κλείνει ο βασικός κύκλος αλλαγών στην κορυφή του κλάδου των καυσίμων και οι βασικοί παίκτες πλέον είναι δύο: ο όμιλος των ΕΛΛΠΕ με την ΕΚΟ και την ΒΡ και ο όμιλος της Μotor Οil (Ελλάς) με την ΑVΙΝ και τη Shell.

Ο ελληνικός όμιλος, συμφερόντων του κ. Β. Βαρδινογιάννη, εξαγόρασε εκτός από τα πρατήρια βενζινών και ντίζελ και τη Shell Gas. Το συνολικό τίμημα και για τις δύο εταιρείες έφτασε τα 245,6 εκατ. ευρώ (219,1 εκατ. για τα πρατήρια και 26,5 εκατ. για τα υγροποιημένα αέρια). Η Shell διαθέτει περίπου 700 πρατήρια σε όλη τη χώρα, αλλά όπως γίνεται πάντοτε σε αυτές τις περιπτώσεις, δεν θα παραμείνουν όλα μετά την εξαγορά, αφού υπάρχουν πολύ κοντινά πρατήρια των συγγενών εταιρειών που θα αλλάξουν εταιρεία. Η Μotor Οil αγόρασε από τη SΗΕLL ΟVΕRSΕΑS ΗΟLDΙΝGS LΤD το σύνολο της συμμετοχής της στη Shell Ηellas που συνίσταται σε εμπορία καυσίμων μέσω 700 πρατηρίων καυσίμων, συνοδευτικές ιδιόκτητες αποθηκευτικές εγκαταστάσεις καυσίμων συνολικής χωρητικότητας 137.000 κ.μ. (Καλοχώρι, Αμφιλοχία, Πέραμα, Χανιά,

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk