Πρεμιέρα για το Costa Νavarino

Τον Μάιο του 2010 ξεκινά τη λειτουργία του το Νavarino Dunes, το πρώτο συγκρότημα της τουριστικής επένδυσης Costa Νavarino που υλοποιεί η εταιρεία ΤΕΜΕΣ στην ΠΟΤΑ Μεσσηνίας, όπως δήλωσε χθες σε ειδική εκδήλωση ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Αχ. Κωνσταντακόπουλος. Η πρώτη φάση του έργου, που ξεκίνησε τυπικά πριν από 12 χρόνια και έχει στόχο την ανάδειξη της Μεσσηνίας στους πιο ποιοτικούς μεσογειακούς προορισμούς μέσα στην επόμενη πενταετία αναπτύχθηκε σε δύο παραθαλάσσιες εκτάσεις, τα Νavarino Dunes και Νavarino Βay από τον αρχιτέκτονα Αλ.

Τον Μάιο του 2010 ξεκινά τη λειτουργία του το Νavarino Dunes, το πρώτο συγκρότημα της τουριστικής επένδυσης Costa Νavarino που υλοποιεί η εταιρεία ΤΕΜΕΣ στην ΠΟΤΑ Μεσσηνίας, όπως δήλωσε χθες σε ειδική εκδήλωση ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Αχ. Κωνσταντακόπουλος. Η πρώτη φάση του έργου, που ξεκίνησε τυπικά πριν από 12 χρόνια και έχει στόχο την ανάδειξη της Μεσσηνίας στους πιο ποιοτικούς μεσογειακούς προορισμούς μέσα στην επόμενη πενταετία αναπτύχθηκε σε δύο παραθαλάσσιες εκτάσεις, τα Νavarino Dunes και Νavarino Βay από τον αρχιτέκτονα Αλ. Τομπάζη . Το κόστος κατασκευής έχει ξεπεράσει τα 550 εκατ. ευρώ (330 εκατ. ευρώ το Νavarino Dunes και 220 εκατ. ευρώ το Νavarino Βay), εκ των οποίων η επιδότηση καλύπτει ποσοστό λιγότερο από το 30% και ως σήμερα έχει καταβληθεί περίπου το 15%. Ο συνολικός προϋπολογισμός της επένδυσης που έχει κύριο άξονα την προστασία του περιβάλλοντος ξεπερνά το 1,2 δισ. ευρώ καθώς στα 10.000 στρέμματα όπου εκτείνεται περιλαμβάνει την ανάπτυξη τεσσάρων περιοχών, Νavarino Dunes, Νavarino Βay, Νavarino Βlue και Νavarino Ηills, οι οποίες θα καλύψουν περίπου το 10% της έκτασης. Οι δύο τελευταίες περιοχές ωστόσο βρίσκονται ακόμη στη φάση των σχεδίων.

Το συγκρότημα Νavarino Dunes αποτελείται από δύο ξενοδοχειακές μονάδες πέντε αστέρων «Τhe Romanos, Α Luxury Collection Resort» και «Τhe Westin Resort», δυναμικότητας 321 και 445 δωματίων αντίστοιχα, τις οποίες διαχειρίζεται η διεθνής ξενοδοχειακή αλυσίδα Starwood Ηotels & Resorts ενώ σύντομα ξεκινά η διαδικασία κρατήσεων.

Το 2012 θα λειτουργήσουν τα ξενοδοχεία στο Νavarino Βay τα οποία θα είναι υπόσκαφα και σε αυτά περιλαμβάνεται το πρώτο Βanyan Τree Resort στην Ευρώπη (allpool-villa resort), άλλο ένα ξενοδοχείο πέντε αστέρων και εγκαταστάσεις συνεδριακού κέντρου και spa. Στο Νavarino Dunes υπολογίζεται ότι σε πρώτη φάση θα δημιουργηθούν περίπου 750 θέσεις εργασίας με προοπτική ο αριθμός αυτός να ανέλθει σταδιακά στις 1.200. Ηδη ξεκίνησε η διαδικασία αναζήτησης προσωπικού από την εταιρεία και από τα 1.700 βιογραφικά που έχουν συγκεντρωθεί τα 1.200 είναι από τη Μεσσηνία.

Στη ρότα του πατέρα του
Ο 38χρονος κ. Αχ. Κωνσταντακόπουλος έχει αφιερώσει τα τελευταία 20 χρόνια στο σχέδιο του πατέρα του καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου. Για τον λόγο αυτό σπούδασε ξενοδοχειακά στο Εcole Ηoteliere de Lausanne και από το 1995 είναι διευθύνων σύμβουλος των εταιρειών ΤΕ ΜΕΣ ΑΕ (Costa Νavarino, Μεσσηνία) και ΚΟΣΤΑΤΕΡΑ ΑΤΟΕΕ (εταιρεία επενδύσεων, συμμετοχών και ανάπτυξης ακινήτων), ενώ έχει επιχειρηματικά συμφέροντα στους κλάδους της Ναυτιλίας και των Μεταλλείων.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk