Ο κ. Μ. Βάγγερ νέο αφεντικό της ΝΕΛ

Στα χέρια του 55άρη δικηγόρου-επιχειρηματία κ. Μιλτιάδη-Μιχαήλ Βάγγερ έχει περάσει ήδη η Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου μετά τη συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ του κ. Βάγγερ και του νυν προέδρου της κ. Απ. Βεντούρη για την παραχώρηση του 19,98% της εταιρείας που κατείχε ο δεύτερος, αντί των 14,9 εκατ. ευρώ. Με καταγωγή από τις Οινούσσες της Χίου ο νέος μεγαλομέτοχος της ΝΕΛ κ. Βάγγερ φιλοδοξεί, όπως όλα δείχνουν, να μην περιοριστεί σε διακοσμητικό ρόλο, αλλά να αναζητήσει τους τρόπους …

Ο κ. Μ. Βάγγερ νέο αφεντικό της ΝΕΛ | tovima.gr

Στα χέρια του 55άρη δικηγόρου-επιχειρηματία κ. Μιλτιάδη-Μιχαήλ Βάγγερ έχει περάσει ήδη η Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου μετά τη συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ του κ. Βάγγερ και του νυν προέδρου της κ. Απ. Βεντούρη για την παραχώρηση του 19,98% της εταιρείας που κατείχε ο δεύτερος, αντί των 14,9 εκατ. ευρώ.

Με καταγωγή από τις Οινούσσες της Χίου ο νέος μεγαλομέτοχος της ΝΕΛ κ. Βάγγερ φιλοδοξεί, όπως όλα δείχνουν, να μην περιοριστεί σε διακοσμητικό ρόλο, αλλά να αναζητήσει τους τρόπους εκείνους που θα ενισχύσουν τη Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου. Σύμφωνα με τις πηγές του «Βήματος», υπήρξε επί σειρά ετών επενδυτής σε διάφορους επιχειρηματικούς τομείς, ενώ οι τελευταίες επιχειρηματικές δραστηριότητές του συνδέονται με τον κλάδο της κλωστοϋφαντουργίας. Εχει σπουδάσει νομικά, και κατά τεκμήριο εκτιμά ότι έχει μια ναυτιλιακή κουλτούρα η οποία προέρχεται από την οικογένεια Λαιμού, από την οποία έχει ρίζες η μητέρα του.

Ο κ. Βάγγερ όμως έχει και ενδιαφέροντα πέραν των επιχειρήσεων αφού έχει υπάρξει ειδικός σύμβουλος του περιφερειάρχη Θράκης ως και το 2007, ενώ για μια περίοδο ασχολήθηκε και με τη νυχτερινή διασκέδαση. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο ίδιος δεν εκλαμβάνει την παρουσία του στην ακτοπλοΐα ως έκπληξη ακριβώς επειδή πιστεύει ότι έχοντας μεγαλώσει σε ένα ναυτιλιακό περιβάλλον καταφέρνει να αντιλαμβάνεται την κουλτούρα της θάλασσας. Γνωρίζει ωστόσο ότι η ακτοπλοΐα αποτελεί ξεχωριστή δραστηριότητα που δεν συμβαδίζει με την ποντοπόρο ναυτιλία στην οποία δραστηριοποιήθηκε επιτυχημένα η οικογένεια της μητέρας του.

Προς το παρόν ο νέος μεγαλομέτοχος της εταιρείας ενημερώνεται από τα διευθυντικά στελέχη της ΝΕΛ για την επένδυσή του και, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μετά τις εθνικές εκλογές θα είναι έτοιμος προκειμένου να δώσει ένα πρώτο δείγμα της γραφής του.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk