«Γύρισε» σε ζημιές η Ηλεκτρονική Αθηνών

Με ζημιές 5,7 εκατ. ευρώ έκλεισε η δωδεκάμηνη χρήση που ολοκληρώθηκε στις 30/6/2009 για την Ηλεκτρονική Αθηνών, γεγονός για το οποίο είχε προϊδεάσει η διοίκηση της εταιρείας. Οπως ανακοίνωσε χθες η εταιρεία, εκτιμά ότι οι πωλήσεις του ομίλου για το οικονομικό έτος που έληξε στις 30/6/2009 θα κυμανθούν περίπου στα 190 εκατ. ευρώ (227 εκατ. ευρώ πέρυσι), το ΕΒΙΤDΑ υπολογίζεται σε 1 εκατ. ευρώ (18 εκατ. ευρώ το 2008) ενώ τα μετά τους φόρους και μετά δικαιωμάτων μειοψηφίας αποτελέσματα, συνυπολογιζομένων των συναλλαγματικών ζημιών, θα κυμαίνονται περί τα 5,7 εκατ.

«Γύρισε» σε ζημιές  η Ηλεκτρονική Αθηνών | tovima.gr

Με ζημιές 5,7 εκατ. ευρώ έκλεισε η δωδεκάμηνη χρήση που ολοκληρώθηκε στις 30/6/2009 για την Ηλεκτρονική Αθηνών, γεγονός για το οποίο είχε προϊδεάσει η διοίκηση της εταιρείας. Οπως ανακοίνωσε χθες η εταιρεία, εκτιμά ότι οι πωλήσεις του ομίλου για το οικονομικό έτος που έληξε στις 30/6/2009 θα κυμανθούν περίπου στα 190 εκατ. ευρώ (227 εκατ. ευρώ πέρυσι), το ΕΒΙΤDΑ υπολογίζεται σε 1 εκατ. ευρώ (18 εκατ. ευρώ το 2008) ενώ τα μετά τους φόρους και μετά δικαιωμάτων μειοψηφίας αποτελέσματα, συνυπολογιζομένων των συναλλαγματικών ζημιών, θα κυμαίνονται περί τα 5,7 εκατ. ευρώ αρνητικά από κέρδη 6,7 εκατ. ευρώ στις 30/6/2009.

Η διοίκηση του ομίλου αποδίδει την πτώση του τζίρου στο αρνητικό κλίμα που επικρατεί λόγω της κρίσης, στο φρένο για την έκδοση καταναλωτικών δανείων που έχουν βάλει οι τράπεζες και στο γεγονός ότι οι πελάτες της εταιρείας προέρχονται κυρίως από τη μεσαία τάξη, η οποία έχει δει τα εισοδήματά της να περιορίζονται. Αντίστοιχα, η κερδοφορία επλήγη από τον «πόλεμο» των προσφορών, στο μικρότερο σε αξία καλάθι της νοικοκυράς, στα περιορισμένα πριμ που έλαβε η εταιρεία από τους προμηθευτές της σε σχέση με άλλες χρήσεις αλλά και στην εφάπαξ μείωση αποθεμάτων σε χαμηλότερες τιμές από την τιμή κτήσης.

Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk