Επιπλέον θα χρεώνει η British Airways τους επιβάτες για την προκράτηση συγκεκριμένης θέσης

Επιπλέον θα χρεώνει η British Airways τους επιβάτες για την προκράτηση συγκεκριμένης θέσης | tovima.gr

Η αεροπορική εταιρεία British Airways (BA), ακολουθώντας το παράδειγμα των εταιρειών χαμηλού κόστους, θα χρεώνει εφεξής επιπλέον για την προκράτηση συγκεκριμένης θέσης.
Όπως ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία, οι νέες επιπλέον χρεώσεις θα αφορούν τους επιβάτες που επιθυμούν να κάθονται σε διπλανές θέσεις στο αεροσκάφος και όσους έχουν συγκεκριμένη προτίμηση για θέση δίπλα σε παράθυρο, διάδρομο ή έξοδο κινδύνου.
Μέχρι στιγμής, η ΒΑ επιτρέπει στους επιβάτες της να κάνουν προκράτηση της θέσης τους 24 ώρες πριν από την αναχώρηση, αλλά από τις 7 Οκτωβρίου μόνο όσοι είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν θα μπορούν να εξασφαλίσουν τη θέση της προτίμησής τους.
Για ένα ταξίδι στην οικονομική θέση εντός της Ευρώπης, για παράδειγμα, οι επιβάτες θα πληρώνουν 10 λίρες επιπλέον ανά άτομο (περίπου 11 ευρώ) για να επιλέξουν θέση, ενώ μία θέση στη σειρά της εξόδου κινδύνου (που είναι πιο άνετες) θα στοιχίζει 50 λίρες (περίπου 55 ευρώ) επιπλέον.
Οι νέες χρεώσεις εντάσσονται στο πλαίσιο των προσπαθειών της εταιρείας να ισοσκελίσει τον ισολογισμό της, ύστερα από τις ζημίες ύψους 401 εκατομμυρίων λιρών που κατέγραψε το περασμένο οικονομικό έτος.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk