Κάλεσμα στο μεγάλο πάρτι της Γης

H Ελλάδα, μαζί με ολόκληρο τον πλανήτη, ετοιμάζεται για το μεγαλύτερο πάρτι της χρονιάς. Αύριο, 350 πόλεις από 60 χώρες θα ενωθούν σε ένα παγκόσμιο link με τίτλο Global Link for Ρeace, στο πλαίσιο του Εarthdance Festival, ή αλλιώς του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού για την Ειρήνη. Από ελληνικής πλευράς, στον παγκόσμιο χορό θα συμμετέχουν, εκτός από την Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, η Σαντορίνη, η Κέρκυρα, η Υπάτη, η Κρήτη, η Καλαμάτα και τα Ιωάννινα. Το ΕarthDance χρησιμοποιεί τη μουσική, τον χορό και την τεχνολογία σαν οχήματα επικοινωνίας και προβληματισμού, τόσο για το μέλλον του πλανήτη στον οποίο ζούμε όσο και για τον τρόπο με τον οποίο ζούμε πάνω σε αυτόν.

H Ελλάδα, μαζί με ολόκληρο τον πλανήτη, ετοιμάζεται για το μεγαλύτερο πάρτι της χρονιάς. Αύριο, 350 πόλεις από 60 χώρες θα ενωθούν σε ένα παγκόσμιο link με τίτλο Global Link for Ρeace, στο πλαίσιο του Εarthdance Festival, ή αλλιώς του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού για την Ειρήνη. Από ελληνικής πλευράς, στον παγκόσμιο χορό θα συμμετέχουν, εκτός από την Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, η Σαντορίνη, η Κέρκυρα, η Υπάτη, η Κρήτη, η Καλαμάτα και τα Ιωάννινα. Το ΕarthDance χρησιμοποιεί τη μουσική, τον χορό και την τεχνολογία σαν οχήματα επικοινωνίας και προβληματισμού, τόσο για το μέλλον του πλανήτη στον οποίο ζούμε όσο και για τον τρόπο με τον οποίο ζούμε πάνω σε αυτόν. Οι ΕarthDancers ταξιδεύουν ανά τον κόσμο, ενδιαφέρονται για το περιβάλλον και τον πολιτισμό και έχουν αγκαλιάσει την ιδέα της συνειδητοποιημένης διασκέδασης.

Οσον αφορά την Αθήνα, αρχικώς είχε αναγγελθεί και μια δεύτερη ημέρα εορτασμού- η ερχόμενη Κυριακή -, τελικώς όμως εκδηλώσεις θα διοργανωθούν μόνο το Σάββατο, στο Κτίριο 56 του πολιτιστικού κέντρου «Ελληνικός Κόσμος» (Πειραιώς 254, Ταύρος). Τo κτίριο 56 θα είναι ανοιχτό από το πρωί, ωστόσο το live πρόγραμμα θα αρχίσει στις 17.00. Θα διαρκέσει ως τις 02.00, ώρα που όλα τα φεστιβάλ του πλανήτη θα συνδεθούν μέσω του Ιnternet για να χορέψουν στον ίδιο ρυθμό. Τα συγκροτήματα και οι καλλιτέχνες που θα εμφανιστούν είναι οι Ρalyrria, Αlcalica Vlastur, Μegacorp, Ζen Garden, Shapeless, Εl Χanro- Αlex D Fer, Ricochet, Κindzadza, U-Recken, Wizzy Νoise, DΟC, Chris Stavropoulos & Αlex Coollook Dark Εlf Ιraklis Μindphaser. Να σημειωθεί ότι από το 2005, χρονιά διοργάνωσης του πρώτου ΕarthDance στην Ελλάδα, έχουν συμμετάσχει περισσότεροι από 150 καλλιτέχνες- μουσικοί, εικαστικοί, χορευτές.

Για πληροφορίες σχετικά με τα φεστιβάλ ή για να κατεβάσετε το περιοδικό του, επισκεφθείτε το www. earthdance.gr. Ακόμη, οι διοργανωτές παρακαλούν όσους επισκεφθούν το πολιτιστικό κέντρο «Ελληνικός Κόσμος» να χρησιμοποιήσουν μέσα μαζικής μεταφοράς ή ποδήλατο, ενώ, εφόσον χρειαστεί να πάνε με αυτοκίνητο, να μοιραστούν τη διαδρομή με φίλους.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk