ΜΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΔΙΑΡΡΗΞΗ

Εξηφανίσθη Γύζης από… ντουλάπα!

Ενα εικαστικό έργο μεγάλης αξίας, ένας πίνακας ζωγραφικής από το χέρι του κορυφαίου έλληνα ζωγράφου Νικόλαου Γύζη, η ελαιογραφία «Οικογενειακή σκηνή», εκλάπη την περασμένη Δευτέρα τα ξημερώματα από διαμέρισμα που βρίσκεται στον τρίτο όροφο πολυκατοικίας στο Μαρούσι όπου διαμένει ιδιοκτήτης επιχειρήσεων με spa. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες χωρίς να αφήσουν ίχνη διάρρηξης αφαίρεσαν τον πίνακα μέσα από την ντουλάπα όπου τον είχε κρύψει ο κάτοχός του και τράπηκαν σε φυγή χωρίς να γίνουν αντιληπτοί.

Εξηφανίσθη Γύζης από… ντουλάπα! | tovima.gr

Ενα εικαστικό έργο μεγάλης αξίας, ένας πίνακας ζωγραφικής από το χέρι του κορυφαίου έλληνα ζωγράφου Νικόλαου Γύζη, η ελαιογραφία «Οικογενειακή σκηνή», εκλάπη την περασμένη Δευτέρα τα ξημερώματα από διαμέρισμα που βρίσκεται στον τρίτο όροφο πολυκατοικίας στο Μαρούσι όπου διαμένει ιδιοκτήτης επιχειρήσεων με spa. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες χωρίς να αφήσουν ίχνη διάρρηξης αφαίρεσαν τον πίνακα μέσα από την ντουλάπα όπου τον είχε κρύψει ο κάτοχός του και τράπηκαν σε φυγή χωρίς να γίνουν αντιληπτοί. Το γεγονός ότι γνώριζαν πού ακριβώς βρισκόταν ο πίνακας οδηγεί τους αξιωματικούς της Αστυνομίας που διερευνούν αυτή την υπόθεση στη σκέψη ότι οι δράστες είναι άτομα από το στενό οικογενειακό, φιλικό και επιχειρηματικό περιβάλλον του θύματος.

Οσον αφορά την «Οικογενειακή σκηνή», πρόκειται για ένα τυπικό έργο του Νικόλαου Γύζη (1842-1901). Είναι μικρών σχετικά διαστάσεων (0,54 εκ. Χ 0,74 εκ.) και απεικονίζει γυναικείες φιγούρες να συνομιλούν με φουστανελάδες, ενώ στο κέντρο, υπό το φως του κεριού, αναδεικνύεται μια κούνια με βρέφος. Η οικογένεια ως πηγή έμπνευσης είχε ιδιαίτερη σημασία για τον καλλιτέχνη από την Τήνο. Ο ίδιος γνώρισε ευτυχισμένη οικογενειακή ζωή, η οποία αποτυπώθηκε στα πορτρέτα των παιδιών και της γυναίκας του, έργα τα οποία αποπνέουν αίσθηση γαλήνης. Ο Γύζης αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του εικαστικού κινήματος που είναι γνωστό ως «Σχολή του Μονάχου», τόσο σε ελληνικό όσο και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk