ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ

Δύο ημερίδες για τη νέα γρίπη

Oι δύο στους δέκα Ελληνες εκτιμάται ότι θα προσβληθούν από τη νέα γρίπη κατά το πρώτο κύμα πανδημίας, το οποίο αναμένεται να έλθει στα μέσα του επόμενου μήνα. Οι ειδικοί επιστήμονες έχουν υπολογίσει ότι ως και 1.126.200 πολίτες θα κάνουν χρήση των υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και περισσότερα από 22.500 άτομα θα χρειαστούν νοσηλεία. Τα παραπάνω επισήμανε ο επίκουρος καθηγητής Παθολογίας και Λοιμώξεων κ. Σωτ. Τσιόδρας στην ημερίδα για τη γρίπη που διοργάνωσε ο Δήμος Αμαρουσίου.

Δύο ημερίδες για τη νέα γρίπη | tovima.gr

Oι δύο στους δέκα Ελληνες εκτιμάται ότι θα προσβληθούν από τη νέα γρίπη κατά το πρώτο κύμα πανδημίας, το οποίο αναμένεται να έλθει στα μέσα του επόμενου μήνα. Οι ειδικοί επιστήμονες έχουν υπολογίσει ότι ως και 1.126.200 πολίτες θα κάνουν χρήση των υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και περισσότερα από 22.500 άτομα θα χρειαστούν νοσηλεία.

Τα παραπάνω επισήμανε ο επίκουρος καθηγητής Παθολογίας και Λοιμώξεων κ. Σωτ. Τσιόδρας στην ημερίδα για τη γρίπη που διοργάνωσε ο Δήμος Αμαρουσίου. Σε ό,τι αφορά τα παιδιά υπολογίζει ότι θα προσβληθούν από τη νέα γρίπη τέσσερα στα δέκα. «Κάθε ασθενής που δεν παραμένει στο σπίτι του και δεν λαμβάνει μέτρα πρόληψης για τους υπολοίπους, μπορεί να κολλήσει μέχρι και 2.500 άτομα» τόνισε ο πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) κ. Παν. Ευσταθίου. Τα στοιχεία που έδωσε δείχνουν ότι ως σήμερα έχουν καταγραφεί 56 περιστατικά πνευμονίας από τα οποία τα 50 αντιμετωπίστηκαν. Σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας χρειάστηκε να εισαχθούν 14 ασθενείς, ενώ καταγράφηκαν τρεις θάνατοι.

Σε άλλη ημερίδα, που διοργανώθηκε από τον Δήμο Χαϊδαρίου και το πανεπιστημιακό νοσοκομείο «Αττικόν», η πρόεδρος του Εθνικού Επιστημονικού και Επιχειρησιακού Συμβουλίου για την Πανδημία Γρίπης, καθηγήτρια Παθολογίας κυρία Ελένη Γιαμαρέλλου τόνισε ότι το σημαντικότερο μέτρο πρόληψης είναι το συχνό πλύσιμο των χεριών με αλκοόλη, οινόπνευμα ή σαπούνι.

Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk